De zomer staat bijna voor de deur. Al lijkt de zomer qua temperaturen al lang begonnen, in juli start voor de meeste mensen de vakantieperiode. Kinderen zijn vrij van school en mocht je doorwerken dan is het voor de meeste bedrijven een wat rustiger periode. Een ideale tijd om uit te rusten, te ontspannen, te genieten en dingen te doen die jij leuk vindt.

Haal eruit wat erin zit

Hoe haal je nou het meeste uit deze zomerperiode, zodat je je batterij helemaal kunt opladen en nieuwe energie opdoet. Hieronder een aantal tips:

Tips voor een ontspannen zomer

 • Lees lekker een boek

  Wanneer heb je voor het laatst een boek gelezen? Waarschijnlijk heb je de laatste tijd met name FB berichten, appjes en mails gelezen. Klinkt dit je bekend in de oren? Leg je telefoon eens een dagje opzij en pak een ouderwets dik boek. Vergeet alle drukte van alle dag en laat je meeslepen met het verhaal. Heerlijk!

 • Beweeg buiten

  Heb je ook pauze van de sport die je beoefend? Ga lekker naar buiten en beweeg. Of het nou yoga, wandelen, hardlopen, tennis of wat dan ook is. En vind je het lastig om de stap te zetten? Vraag iemand mee.

 • Doe niets

  Dit lijkt de makkelijkste tip, maar is voor veel mensen de moeilijkste. Wij zijn het gewoon niet gewend om niets te doen. Zie het als experiment en blokkeer een dag voor jezelf. Natuurlijk mag je doen waar je dan zin in hebt én probeer ook eens gewoon te zitten op de bank en voor je uit te staren.

 • Probeer iets nieuws

  De dagen zijn vaak zo ingedeeld dat alles volgens je eigen patroon verloopt. Hoe heerlijk om dat eens te doorbreken door iets te plannen dat je nog nooit gedaan hebt. Verleg je grens en ga erop uit of maak jezelf een nieuwe vaardigheid eigen.

 • Slow cooking

  Besteed de extra tijd om gezond te eten en een bijzondere maaltijd op tafel te toveren. Wanneer je gebruik maakt van verse ingrediënten en deze met aandacht bereidt, zul je heerlijk smullen en de liefde die je erin hebt gestopt vast proeven.

 • Besteed aandacht aan de mensen die je lief hebt

  Verras je vrienden of familie met een klein gebaar, een goed gesprek of een leuke attentie. En merk hoe goed het voelt voor jou en de ander om oprechte aandacht te krijgen en te ontvangen.

 • Besteed tijd aan jezelf

  En last but not least, geef aandacht aan jezelf. Sta stil bij je gevoelens, en merk op wat je nodig hebt. Heb je teveel aan je hoofd, of misschien te weinig? Hoe kom je tot rust? Vraag een aantal keer per dag hoe het met je gaat, zodat je steeds beter wordt in je eigen grenzen voelen en aangeven.

MarLuz wenst je een ontspannen zomer toe. Mocht je ook een tip hebben om deze zomer tot rust te komen? Ik ben benieuwd! Jouw tips zijn welkom:-).