Wie is Marluz

Mijn naam is Marloes van Oorspronk. Ik ben geboren op het platteland in het oosten van Nederland. Ik heb een achtergrond in internationale samenwerking en toerisme. Mijn kracht is dat ik mensen met elkaar kan verbinden. Ik heb oog voor de behoeften van de klant en draag er zorg voor dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat het lijkt alsof het programma moeiteloos tot stand is gekomen.

Tijdens een sabbatical een aantal jaren geleden verbleef ik op een mooie quinta in de Algarve in Portugal. Hier heb ik veel getuinierd, mooie gesprekken gevoerd en mijn tempo vertraagd. Deze ervaring heeft mij een rijker mens gemaakt. Mijn doel is om andere mensen een soortgelijke ervaring te bieden.

De naam MarLuz

De naam MarLuz is afgeleid van het Spaanse en Portugese “Mar”, wat zee betekent en “Luz” dat licht betekent. De zee staat voor mij voor beweging, verbinding, stroming en de cyclus van eb en vloed. MarLuz zet dingen in beweging. Licht staat voor mij voor een inzicht dat je opdoet, verheldering en positiviteit. Door stil te staan bij jezelf en jezelf ruimte te gunnen, komt een proces in beweging dat tot nieuwe inzichten over jezelf leidt, en je voorbereid om gericht vervolgstappen te kunnen zetten.

Visie

Mijn visie is een wereld waarin mensen in balans zijn. Met zichzelf, met anderen en met hun leefomgeving. Door de snelheid van het huidige leven krijgen veel mensen te maken met stress en een gevoel van opgejaagdheid. Mensen hebben 24 uur per dag prikkels van werk, een druk gezinsleven en het idee altijd bereikbaar te moeten zijn. Er zijn weinig momenten van echte ontspanning en rust. Langzaam raken steeds meer mensen verwijderd van hun eigen kern en kracht. Bijna iedereen krijgt hier in zijn of haar leven mee te maken. Ik geloof dat wanneer dit gebeurt, het helend is om terug te gaan naar de basis en vanuit daar de batterij op te laden.

Missie

Mijn missie is om mensen in balans te brengen door middel van de kracht van de natuur. Met mijn bedrijf MarLuz organiseer ik laagdrempelige proeverijen tot meerweekse programma’s om tot rust te komen.

Marloes van Oorspronk

Oprichter

Contact

Werkwijze

  • Authenticiteit

De programma’s van MarLuz vinden plaats op authentieke locaties op het platteland in Portugal en de Achterhoek. Vaak zijn dit mooie, oude gebouwen die nog in oorspronkelijke staat zijn. In de programma’s biedt MarLuz die mogelijkheid om mensen in contact te laten komen met hun eigen, authentieke kern en kunnen zij volledig zichzelf zijn.

  • Verbinding

MarLuz werkt samen met veel verschillende partijen om zo een ultieme dienstverlening te kunnen bieden. MarLuz gelooft dat 1+1 3 is en werkt samen met gastheren en gastvrouwen van de accommodaties, coaches en workshopbegeleiders. In de programma’s staat de verbinding met je lichaam, met anderen en met de natuur centraal.

  • Natuur

MarLuz gelooft dat wij als mensen onderdeel van de natuur zijn. De natuur helpt mensen om in balans te komen en te aarden. Door in de natuur aanwezig te zijn, geeft zij rust en inzichten terug. De programma’s vinden altijd plaats op bijzonder mooie plekken omringd door natuurschoon.

  • Aandacht

Bij MarLuz ben je geen nummer en sta jij als deelnemer centraal. Er is veel ruimte voor keuzevrijheid in de programma’s. Elk programma wordt met zorg samengesteld en ook aan het eten wordt veel aandacht besteed. We hebben veel aandacht voor alles om ons heen en beleven dit intens.

  • Eenvoud

In de programma’s van MarLuz staat het terug gaan naar de basis centraal. Er is geen overdreven poespas, maar de voorzieningen zijn goed en de schoonheid is overal zichtbaar. Deelnemers kunnen doen waar zij van houden en waar ze blij van worden. Doel is om in het moment te leven en vanuit het hoofd in het lichaam te komen in je eigen tempo.