Op Monte Rosa vind je een heerlijke plek om te onthaasten. Je bent weg van het massatoerisme en kunt er heerlijk genieten van de natuur en frisse lucht. Gelegen nabij diverse stranden en mooie uitgestrekte velden is het de ideale locatie om wandelingen te maken.

De intentie van Sandra en Theo, is een sfeer te bieden waarin je kunt bijkomen van de drukte die velen ervaren in het dagelijks leven. Monte Rosa is een ontmoetingsplaats, waar je gezellig en ongedwongen kunt samenzijn met “mindlike people” en waar op spontane wijze vaak leuke contacten kunnen ontstaan. >>Lees meer over Monte Rosa

Waarom het Yoga en Massage Verwenarrangement?

Yoga en meditatie wordt in het westen gelukkig steeds minder geassocieerd met “zweverigheid”. Wetenschappelijk wordt inmiddels wel erkend dat het een krachtige techniek is ter bevordering van gezondheid en welzijn en het helpt stress te verminderen. Stil worden en aanvaarden wat er is, even kiezen voor een rustmoment, contact maken met wie je bent en even met de volle aandacht luisteren naar hoe het met je gaat…Het klinkt zo gewoon maar het nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het begint met de bewuste beslissing regelmatig écht tijd voor jezelf te nemen.

Yoga tijdens het arrangement

De lessen worden gegeven in de mooie “ronde ruimte”, die vrij ligt in het Portugese landschap (150m van de huisjes) met prachtige vergezichten over velden met druiven, olijf-, vijgen- en amandelbomen. We beschikken over mooie rubber matten, kussens, blokken, strips en katoenen dekentjes.

Massage tijdens het arrangement

In de behandelkamer van Monte Rosa kun je je laten verwennen met een massage. We bieden diverse massage-methoden. Sommige mensen houden van een stevige aanpak, die de spieren los maakt, anderen houden van een zachte, ontspannende, meer intuïtieve massage. Een derde wil misschien een drukpunt-massage (ook wel shi-at-su genoemd), waarbij energieblokkades weggewerkt kunnen worden opdat de levensenergie weer vrij door het lichaam kan stromen. Dit kan een bijzonder vitaliserende en geneeskrachtige werking hebben.

Wat houdt het arrangement in?

Als je jezelf eens lekker wilt trakteren is het yoga- en massage arrangement wellicht iets voor jou:

 • Ontvangst met koffie of thee en Portugees gebak
 • 7  nachten verblijf
 • 7 x gezond verwenontbijt met vers fruit en sap of smoothy, Griekse yoghurt, muesli, kruidenthee of koffie, diverse soorten brood met heerlijke kaasjes en zelfgemaakte jam van eigen onbespoten fruit
 • 2 x driegangendiner (met vis, vlees of vegetarische optie), bereid met ingrediënten uit eigen permacultuurtuin en inclusief biologische wijn of sap
 • 2 yogalessen van 2 uur op dinsdag- en vrijdagochtend*
 • 2 x fullbody massage van 1 ½ uur

*dagen en tijdstip yogalessen o.v.b.

Investering

Prijzen per persoon op basis van gedeelde kamer:

Middenseizoen
1 maart t/m 15 juli, oktober en kerstvakantie: € 465,-
toeslag 1 persoonskamer € 175,-

Hoogseizoen
16 juli t/m 30 sept: € 525,-
toeslag 1 persoonskamer € 245,-

Laagseizoen
1 november t/m 29 februari met uitzondering van kerstvakantie: € 415,-
Toeslag 1-persoonskamer € 140,-

Mogelijke uitbreiding

 • extra yogalessen  in Lagos (9km), zie www.inlight.pt
 • transport luchthaven met shuttlebus (+/- € 50,- vv) of huurauto (€ 90,- tot € 210,- per week)
 • meditatieles (donatie) zie www.feelyourinnerspace.com
 • tai-ji les, zie www.feelyourinnerspace.com
 • gebruik van wandelklapper met 35 routes, waaronder “Via Algarviana” (kosteloos)
 • fietsverhuur (€ 12.50,- per dag, € 75,- per week)
 • diverse excursies zoals:
  bezoek aan Lagos met veel historische bezienswaardigheden, boerenmarkt, strandbezoek, dolfijnentocht, paardrijden, kanovaren en surfles.
 • afhankelijk van het seizoen zijn er djembélessen of zangworkshops op Monte Rosa, hier kun je naar informeren

Locatie

Monte Rosa is gelegen in het zuidwestelijke gedeelte van de Portugese Algarve, 2 km van het authentieke dorpje Barão de S. João, 9 km ten noordwesten van het levendige historische stadje Lagos aan de zuidkust. Het is een uur rijden van vliegveld Faro en een half uur rijden van de nog ongerepte westkust.

Ja, ik wil meer informatie over het Yoga en Massaga Verwenarrangement