Snel de bus weer in, op naar het volgende toeristische hoogtepunt. We kennen ze allemaal. De Japanners die kriskras door een land racen met een bomvolle bucketlist. Met massa’s mensen rondom een toeristische attractie. Al hun ‘unieke ervaringen’ staan netjes op de SD-kaart van hun camera. Een reis om nooit meer te vergeten. Maar hebben zij op het moment zelf wel echt van hun vakantie genoten?

Weg met de bucketlist! Mensen zoeken naar authentieke ervaringen, echt contact met mensen en de ruimte voor eigen interesses. MarLuz is benieuwt hoe jouw ideale vakantie eruit ziet. Staan er persoonlijke reiswensen op die wellicht niemand anders heeft? Dan sluiten de trends voor reizen in 2018 waarschijnlijk net zo goed bij jou aan als bij MarLuz. Lees verder en ontdek welke 6 trends MarLuz inspireren of andersom ????.

De trends voor reizen in 2018. Past dit ook bij jou?

 • Niet de plek, maar wat je doet is belangrijk
  In twee weken tijd alle toeristische attracties in een land langs. Dat is verleden tijd. Je wilt méér. Je wilt echt contact met de locals op je vakantiebestemming en authentieke ervaringen opdoen. Niemand wil meer naar precies die plek met honderden andere toeristen. Je wilt je eigen unieke vakantie, die volledig aansluit op je eigen interesses.
 • Later boeken 
  In januari de vakantie boeken voor september. Dat is hoe de meeste mensen het een aantal jaar geleden deden. Tegenwoordig boeken mensen steeds vaker last-minute een vakantie. De technologie maakt dit mogelijk. Het vinden van je vakantie gaat ook steeds makkelijker. Via internet heb je toegang tot alle informatie en lees je wat andere mensen van een plek of aanbieder vinden. De keerzijde is dat je op deze manier ook achter het net kunt vissen en dat de vliegtickets vaak duurder zijn als je kort van tevoren boekt.
 • Wisselend vakantiegezelschap
  Vaker op vakantie gaan met wisselende gezelschappen. In de zomer met familie, in het voorjaar een stedentrip met vrienden en in het najaar een week voor jezelf om je batterij op te laden.
 • Een gezonde leefstijl
  Vakanties staan steeds vaker in het teken van gezondheid en een fitte leefstijl. Voorbeelden hiervan zijn een yogavakantie, volgen van kookworkshops, detoxen en sportieve vakanties.
 • Purpose travel
  Je wilt meer dan enkel en alleen toerist zijn.  Reizen hebben steeds vaker een groter doel dan alleen het eigen vakantiegenot. Je wilt graag bijdragen aan de plek die je bezoekt. Bijvoorbeeld door als vrijwilliger te werken, door je kennis in te zetten of door kennis op te doen, of een initiatief financieel te steunen.
 • Tijd voor reflectie
  Reizen met als hoofddoel de drukte volledig achterlaten. Steeds meer mensen kiezen voor dit soort digitale detox vakanties. Tijdens dit soort reizen kom je in verbinding met je eigen intuitie en in contact met de natuur.  Door de afstand tot de dagelijkse realiteit, ontstaan er vaak nieuwe inzichten. Dit soort vakanties ondernemen mensen alleen of door deel te nemen aan een groepsreis die gericht is op persoonlijke ontwikkeling.

Echte ervaringen

Vooral de trends ‘Een gezonde leefstijl’ , ‘Purpose travel’ en ‘Tijd voor Reflectie’ vind je terug bij MarLuz. Met een MarLuz Rustvakantie kom je in de flow. Je ontdekt een nieuwe plek met al je zintuigen. Ontmoet gelijkgestemden en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontspant volledig waardoor je meer in contact komt met je authentieke zelf en je doet inzichten op over je eigen ‘Purpose’. En wie weet doe je tegelijkertijd inspiratie op om de wereld mooier te maken.

Foto door Aldric RIVAT op Unsplash

Input: presentatie ‘Purpose Travel’ door Tessa aan de Stegge op de vakbeurs 9 januari 2018