De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Misschien ga jij er in de komende weken tussenuit voor een weekje wintersport, een ontspannen rustvakantie of een weekje naar de zon nu het in Nederland de meeste dagen nog wat grauw is buiten.

Stressfactor

Hoewel vakantie bedoeld is om te ontspannen kan het vertrek ook een stressfactor zijn. Zijn alle lopende afspraken afgezegd, vergeet je niet iets om mee te nemen en heb je genoeg tijd om je familie en vrienden voorafgaand aan de vakantie te zien?

Ontspannen op voorjaarsvakantie

Met de volgende 7 tips zorg je ervoor dat je ontspannen de deur achter je dicht trekt en met een zonnig humeur op vakantie gaat.

  1. Maak een checklist van de spullen die je mee wilt nemen en zorg dat je kleding die je mee wilt nemen alvast een paar dagen ervoor gewassen hebt en klaar kunt leggen.
  2. Ga de dagen voor vertrek niet overwerken omdat je alles 100% verzorgd achter wil laten. Bouw in plaats hiervan je werkzaamheden al af, plan ze door voor na je vakantie of vraag je je collega’s belangrijke dingen over te nemen.
  3. Loop je administratie nog eens na en zorg dat je openstaande facturen betaalt, en zo met een gerust hart op vakantie kunt gaan.
  4. Zorg dat je je reserveringsgegevens en adresgegevens van de accommodatie bij de hand hebt. Neem deze gegevens op papier mee en zorg dat één van de thuisblijvers ook over de gegevens beschikt in geval van nood.
  5. Wil je bepaalde mensen zien voordat je vertrekt? In plaats van iedereen te bezoeken, vraag je hen bij jou te komen op één moment. Dit bespaart je veel tijd.
  6. Unplug! Laat je laptop en smartphone thuis en neem enkel een pre-paid telefoon mee waarop je bereikbaar bent voor je naasten. Wanneer je je out-of-office aanzet en een voicemailbericht achter laat op je smartphone ben je helder over je afwezigheid en kun je optimaal genieten.
  7. Leef en beweeg. Vaak is het verleidelijk om in de vakantie net wat meer te drinken en minder te bewegen. Draai dit om! Drink en eet vooral gezonde dingen en beweeg. Maak een wandeling, een fietstocht en je komt echt uitgerust van je vakantie terug.

Heb jij ook een tip om ontspannen op vakantie te gaan? Deel deze in het reactieveld.

Een hele fijne vakantie gewenst!