De naam MarLuz is afgeleid van het Spaanse en Portugese “Mar”, wat zee betekent en “Luz” dat licht betekent. De zee staat voor mij voor beweging, verbinding, stroming en de cyclus van eb en vloed.

De natuur komt deze tijd ook in beweging. De lente hangt in de lucht. In de winter zijn de zaden al aanwezig en wachten ze op de lente om tot bloei te komen. Na een periode van kou wil alles wat onder de oppervlakte voorbereid wordt, zich laten zien. Wij mogen net als de natuur ook natuurlijk en ontspannen groeien. Wat begint met een gedachte, een idee of een wens, kan van binnenuit groeien tot een nieuwe werkelijkheid. Daarvoor kun je enkel zelf zorgdragen door bijvoorbeeld je wens elke dag wat aandacht te geven.

Laat het stromen

Om beweging in je leven toe te laten is het belangrijk dat je energie stroomt en je in een flow komt. Hoe herken je deze energie? Energie is namelijk onzichtbaar, echter je kunt het wel waarnemen. In bijvoorbeeld een aanraking, een sfeer die je voelt als je een ruimte binnen stapt. Of wanneer je je moe of lusteloos voelt, weet je dat je energie is geblokkeerd.

Het leven wil stromen en je laten voortbewegen op de golven. Door de dagelijkse dingen vergeten we nog wel eens, tenminste ik wel, dat het leven moeiteloos hoort te zijn. Dan maak ik me druk over dingen waar ik geen invloed op heb of laat mijn dag leiden door een to-do-lijstje. Hierdoor ontstaat er juist geen ruimte om creatief te zijn of in een flow te komen. Hoe bereik je dit dan wel? Hiervoor heb ik een lijstje opgesteld met de tips die voor mij werken.

Tips om het te laten stromen

 • Laat je masseren
  Met masseren worden knopen, een bundeltje spiervezels dat aan elkaar blijft plakken, losgemaakt. Het is verbazingwekkend wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Vaak voelt het hoofd dan in een keer veel vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij.
 • Doe een aantal zonnegroeten (na het opstaan)
  Met het doen van de zonnegroet breng je het hele lichaam in beweging. Het stimuleert de spijsvertering, je traint je spieren en gewrichten en je ondersteunt je immuunsysteem. Je verbetert je kracht en conditie. Via deze link zie je hoe je de zonnegroet uit kunt voeren. Er zijn vele variaties mogelijk.
 • Ga bewust om met je gedachten
  Veel mensen onderschatten de kracht van gedachten. Ik denk dat gedachten de eerste manifestatie zijn van iets dat werkelijkheid kan worden. Vaak zijn we bezig met wat we niet willen, in plaats van wat we wel graag zouden willen. Hierdoor blokkeert de stroom van energie. Wees je bewust van je en probeer deze positief te laten zijn. Probeer niet te veel met negatieve gedachten bezig te zijn, want ook dan geef je ze kracht. Juist door ze voorbij te laten gaan en ze te vervangen door positieve gedachten. houd je de energie in de beweging die jij wenst.
 • Maak een wandeling
  Door letterlijk in beweging te komen, stimuleer je zowel fysieke als mentale processen. Je slaapt beter. Je neemt afstand van je denkprocessen en komt in een ontspannen staat. Je humeur verbetert en daarnaast werk je ook aan je conditie. Ga lekker naar zee! Door de aanwezigheid van het water is er een speciale energie, waardoor een wandeling aan zee vaak nog fijner is en je echt uitwaait. Of maak een boswandeling voor de bijzondere sfeer van de bomen, het natuurschoon en de zuivere lucht.
 • Open je hart
  Dit is misschien wel de meest uitdagende tip. Want hoe doe je dit? Het belangrijkste is dat je van jezelf houdt en je niet laat leiden door angst. Zo kan de liefde stromen. Door contact te maken met je eigen kern kun je ook liefdevol in contact met anderen zijn. En door juist voor jezelf te kiezen in de keuzes die je maakt, ben je authentiek en kun je er ook oprecht voor een ander zijn.

p.s. Ik ben benieuwd of jij hierin herkent? Hoe kom jij in een flow? Leuk als je het hieronder deelt.

En oh ja, over de betekenis van “Luz” lees je meer in een volgende blog.