Lettele * Overijssel * Nederland*

min 4 – max 8 deelnemers | Maandag 23 juli – Vrijdag 27 juli 2018

Deze vakantiecursus Vedic Art wordt georganiseerd door Liesbeth Overdijk van VedicArt4u.

Tijdens de cursus word je stapsgewijs meegenomen in de 17 principes aan de hand van een korte uitleg en inspirerende schilderopdrachten of -voorstellen waar je op eigen wijze mee aan het werk gaat. De opdrachten nodigen je uit om voorbij de inperkingen van prestatie, rationeel denken, goed en slecht, te schilderen. Zo kom je in je eigen creatieve proces, je creativiteit gaat stromen.

Iedereen zal andere resultaten hebben, jouw eigenheid komt via jouw reis op het doek tot expressie. Je ervaart de vreugde en energie van jouw authentieke scheppingsproces. Je verkent al doende jouw mogelijkheden en komt zo dichter bij jezelf.

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie

Over Liesbeth

Ik ben van oorsprong docent beeldende vorming, opgeleid om les te geven in beeldende vakken en kunstgeschiedenis.

Na een paar jaar wist ik dat het reguliere onderwijs niet mijn weg was en ben ik via een omweg van managementbanen bij mijn roeping uitgekomen als coach. Vanaf 1997 werk ik in mijn eigen coachpraktijk, Bureau Elan.

Na 25 jaar nagenoeg niets te hebben gedaan met mijn creatieve beeldende vermogens (behalve fotografie) ging het steeds meer kriebelen. Na een eerste workshop schilderen, wist ik dat ik hiermee verder moest gaan maar kon mijn draai er nog niet in vinden. Tot ik een artikel las over Vedic Art. Alles in mij zei JA, hoewel het niet zo duidelijk was wat het precies inhield.

Ik weet al heel lang dat ik op mijn intuïtie kan vertrouwen dus ik ben met een basiscursus gestart bij Maryse Alen in België, om te ontdekken dat Vedic Art inderdaad mijn weg is en bij elke volgende cursus werd dit meer bevestigd. En al snel groeide het besef in mij dat ik ook de teacheropleiding zou gaan volgen om zo weer terug bij mijn roots te komen, maar dan vanuit een hele andere innerlijke kern.
Op de Academie moest ik aan veel eisen voldoen en werd zowel mijn creativiteit als mijn plezier erin meer en meer gesmoord. Door Vedic Art kan mijn creativiteit weer voluit stromen en kan ik de vreugde ervaren die hiermee gepaard gaat. Ik breng deze vreugde graag op jou over.

“Vedic art leert je niet hoe je moet schilderen.
Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert.”        ( Curt Källman)

 

Programma vakantiecursus Vedic Art

Vedic Art is een schildermethode die is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman, daartoe uitgenodigd door Maharishi Mahesh Yogi (bekend door transcendente meditatie). Hij heeft een methode ontwikkeld waarin de Vedische filosofie op een praktische wijze tot expressie komt. De methode bestaat uit 17 principes die je in aanraking brengen met alle kennis die je nodig hebt om authentiek te creëren, kennis die in iedereen al aanwezig is en die we door middel van de principes tot leven kunnen brengen. De principes gaan zowel over kunst als over levenskunst.

Dagprogramma

De basiscursus Vedic Art duurt 5 dagen (ma-vr) van 10.00 tot 16.00 uur. Er is elke dag een moment van uitleg en verder kan je jouw eigen tijd, tempo en ritme bepalen.

Mijn eerste kennismaking met Vedic art was in een gesprek met Liesbeth. Het moment dat zij erover vertelde, was ik eigenlijk gelijk verkocht. Schilderen zonder ervaring, zonder beoordeling en met niets dan je gevoel. Een manier om dichter bij jezelf te komen.
Ik heb de basiscursus dan ook als bijzonder plezierig ervaren.
Tja, niet dat ik het ‘denken’ gelijk helemaal uit kon schakelen.
Ik ben absoluut obstakels tegen gekomen, maar hoe fijn is het om die rustig en zonder oordeel te lijf te gaan. Dank Liesbeth voor deze mooie ervaring!
Edith

Inspiratielocatie Spijkvoorde

Spijkvoorde is een sfeervolle boerderij in een natuurlijke omgeving met zeer gastvrije eigenaren, Jacquelien en Rienk. Liesbeth heeft deze locatie na een aantal bezichtigingen uitgekozen vanwege de sfeervolle en comfortabele kamers, de locatie, de vriendelijke eigenaren en de goede prijs/ kwaliteitverhouding. Dit is een plek voor een heerlijke, ontspannende week, waar je de Vedic Art basiscursus optimaal kunt beleven.

Je verblijft in een eigen, comfortabele tweepersoons gastenkamer met eigen sanitaire voorzieningen
in het Achterhuis. Beddengoed en handdoeken zijn inclusief, de bedden zijn opgemaakt bij aankomst.

De algemene ruimte van 80 m2 staat tot onze beschikking met ruime zit- en eethoek, televisie, een
goed gevulde boeken- en spelletjeskast.De professionele keuken is voorzien van alle gemakken, zodat je indien gewenst, al je maaltijden zelf kunt bereiden. Het gehele domein staat ons ter beschikking zodat je mooie, inspirerende plekjes kunt vinden om buiten te schilderen en lekker buiten kunt zitten. Bij slecht weer kan er uiteraard binnen worden geschilderd.

De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen, fietsen kunnen gehuurd worden. En ook Deventer is zeer de moeite waard om eens doorheen te dwalen of een terrasje te pakken. Er is een ruime  parkeervoorziening.

Verdieping door cursus Vedic Art

Ik schreef me in voor de beginnerscursus bij VedicArt4U in 2018 omdat ik op zoek was naar verdieping in het werken met acryl. Als creatief docent en coach geef ik zelf ook cursussen, maar meestal met andere materialen. Omdat acryl me blijft trekken en ik ook cursisten heb die graag met acryl werken, leek Vedic Art me een mooie aanvulling op de cursussen die ik al gedaan heb. Vooral omdat de principes van Vedic Art sterk raken aan levenskunst en werken vanuit je intuïtie.

De cursus heeft me niet teleurgesteld, integendeel. Liesbeth stimuleerde mij om aan de slag te gaan met mijn handen. Wat een feest! Werken met acryl kreeg opeens een totaal andere dimensie en ik genoot ervan. Mijn werk werd er ook rijk en gelaagd door, omdat werken met je handen uitnodigt tot het opbrengen van (nog) een extra laag. Wat ik nooit verwacht had, is dat ik vervolgens bijna alle cursusdagen met mijn handen heb geschilderd. Heerlijk! Menig maal werkte ik thuis nog door aan een doek om het helemaal af te ronden.

De principes van Vedic Art en de schildersuggesties van Liesbeth waren altijd uitnodigend en vol experiment: ‘Ga maar aan de slag, zie wat er ontstaat. Ben je niet tevreden, dan zet je er gewoon een andere laag overheen. Geniet van het proces. Kijk goed, neem wat afstand en voel wat je schilderij nog nodig heeft’. Het is me zo goed bevallen dat ik overweeg een vervolgcursus te gaan doen. De cursus Vedic Art is een aanrader!

Lisa

Investering

De kosten voor verblijf van maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli inclusief vakantiecursus Vedic Art zijn € 640,-
Dit is inclusief koffie en thee.
Je verblijf kan verlengd worden in overleg met Spijkvoorde.

Exclusief:

  • Maaltijden
    Er zijn diverse maaltijdopties zodat je indien gewenst de hele week wordt verzorgd, en de mogelijkheid hebt om zelf voor je maaltijden te zorgen:
  •  Ontbijtpakket €25,00 p.p. voor 4 maal ontbijt (brood, yoghurt, fruit, muesli, sap, melk, zoet
    en hartig beleg en boter).
  •  Lunch: soep en salade à €10,00 per lunch
  •  Diner: elke dag kan je bij het ontbijt aangeven of je gebruik wilt maken van de avondmaaltijd
    voor €15,00.

Dit is een eenvoudige maaltijd en elke dag staat vermeld wat de maaltijd is.
Bijvoorbeeld; hartige taart met salade, BBQ, huisgemaakte pizza beleggen, kip madras met
zilvervliesrijst, warme aardappeltonijnsalade met nieuwe aardappel.

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie