Genieten van de zon die buiten schijnt, van mooie objecten, geuren, kleuren en smaak, terug naar de natuur. De trend van verstilling zet door.

Stadsbewoners hebben een mentaliteit ontwikkeld om “always on” te zijn. Zij zijn gewend om te multitasken en altijd bereikbaar te zijn via social media. Het gevolg is vermoeidheid, gevoelens van ontevredenheid of tekortkoming. Want je kunt de informatie niet bijhouden, de mentaliteit van alsmaar beschikbaar zijn is op lange termijn niet vol te houden. En de stroom aan informatie, de overprikkeling, stopt nooit vanzelf.

Juist stadsbewoners verlangen hierdoor steeds vaker naar rust en verstilling. Bezinning vergt een time-out. Een kortdurende verblijf op een rustige plek om even uit de ratrace te stappen voor een wisseling van perspectief. Een verdieping naar de binnenwereld, zonder het automatisme van het alledaagse, zonder vluchtgedrag, zonder afleiding.

Ontsnap aan het drukke stadsleven

Stel je voor, je rijdt door een dorpje in Portugal – of gewoon in ons eigen Nederland – en daarna nog een aantal kilometers, tot onverwacht een prachtige accommodatie verschijnt waar je hartelijk ontvangen wordt. Je telefoon heeft opeens geen bereik meer en eerst overvalt je een lichte paniek. De aanwezigheid van wifi was juist altijd voor jou een reden om juist wel een accommodatie te boeken. Echter langzaam word je rustig. Hoe zou dat eigenlijk zijn? Een week zónder wifi, waardoor mailen met klanten, collega’s, familie en vrienden niet mogelijk is.

Eten

We dromen nog even door… Wat dacht je van een diner bij ondergaande zon, zonder smartphone? Met oprechte belangstelling voor je tafelgenoten en een goed glas wijn. En wat voor een diner! Je merkt dat er met liefde en met pure ingrediënten gekookt is. De groenten komen uit de eigen moestuin en zijn allemaal biologisch. De gastvrouw schenkt je glas bij en er ontstaan mooie conversaties. Voor je het weet is het laat geworden. Voldaan stap je in bed.

Natuur

Na een heerlijk ontbijt verken je de omgeving. Je bent omringd door natuur, die wacht om ontdekt te worden. Je gaat op pad en loopt langs een riviertje, authentieke dorpjes en uitgestrekte velden. Je verheugt je ondertussen op de massage die je vanmiddag krijgt. Eindelijk rust en ruimte voor jezelf. Spontaan ontstaan nieuwe ideeën over wat je anders wilt gaan doen in je leven. En realiseer je je wat echt belangrijk voor je is. Vol vertrouwen kijk je naar de toekomst.

Verstilling

Dit hoeft geen droom te zijn. MarLuz heeft voor jou de mooiste plekjes in de natuur geselecteerd met hartelijke gastheren en gastvrouwen, heerlijk eten en de omgeving die je ondersteunt om tot rust te komen. En als je jezelf ook dat beetje extra gunt kan je verblijf worden uitgebreid met coaching en activiteiten op maat. Het is tijd voor jou, het is tijd voor verstilling.

Inspiratie
Voor deze blog ben ik geïnspireerd door Satrina Wilske http://designed-by-silence.tumblr.com
en http://jansnel.com/nieuws/Absolute-stilte-in-een-drukbezochte-stad/#.Vgb2oMuqqkp