Onder begeleiding van de Hoogstambrigade Krommerijnstreek werden de laatste appels van het seizoen geplukt op Oostbroek. Voor gasten van MarLuz was het mogelijk om het plukken mee te beleven en van alles te leren over het onderhoud van de hoogstambomen en het oogsten van de appels. Na het plukken begaven we ons naar het Landhuis van Oostbroek voor de high tea. Een heerlijke dag met enthousiaste deelnemers en vrijwilligers. Lees hieronder het verslag van Ida, één van de deelnemers aan de plukdag en bekijk de foto’s en video van de dag.

Ervaring Ida

Via ons lokaal krantje hebben we het artikel over de appelpluk van MarLuz gevonden.
We werden allereerst warm verwelkomt met een lekker stuk verse appeltaart in het winkeltje van Oostbroek. Het blijkt een familierecept van Marloes.

Daar kregen we ook uitleg van een enthousiast spreker over de hoogstambomen en konden we de diverse soorten appels uit het Krommerijngebied beter leren kennen.

Hoogtijd om daarna onder professionele leiding appels te gaan plukken, eerst een selectie van de gevallen appels en vervolgens de ladders op! Tassen vol, kisten vol…

Na gedaan arbeid stond er nog een lekkere High Tea te wachten in het landhuis.
Met een fles verse appelsap en fietstassen vol appels gingen we voldaan weer naar huis.
Appel Crumble maken natuurlijk! Het recept kregen we mee…
Al met al een rijke ervaring!
-Ida-

Recept

En wat te doen met al die appels? Natuurlijk kun je er een appeltaart of appelmoes van maken. En worden de meeste appels die hier op het Landgoed geplukt zijn versapt. Maar heb je ook al eens gedacht aan een apple-crumble, een heerlijk najaarstoetje.

Misschien een heerlijke apple-crumble maken van irmsblog.nl? Klik hier voor het recept.

Locatie

Landgoed Oostbroek van het Utrechts Landschap vormt een oase aan rust tussen de drukte van de A28 en het UMC Utrecht. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van alledag. Het landgoed wordt met name bezocht door mensen die een korte wandeling willen maken of picknicken in het gras. Het landgoed kent een lange historie, dit is te zien aan de parkachtige inrichting, dikke oude bomen en het statige landhuis. Op het landgoed is een winkeltje aanwezig waar tal van natuurlijke producten te koop zijn. Dit winkeltje wordt gerund door vrijwilligers, die met je met liefde helpen.

Foto- en videoverslag

Deze dag werd mogelijk gemaakt door