Yoga & wandel retreat Jordanië bekend van de Lonely Planet Welness Escapes

Wadi Rum * Petra * Little Petra

min 2 – max 8 deelnemers | 27 november – 4 december 2019 of data op aanvraag

Yoga & wandel retreat Jordanië. Deze Yoga & Wandel Retreat wordt georganiseerd door in2jordan, onder begeleiding van Sarah Nour van Pink Spirit Jordan en Brenda van den Brink.

Versterk je bewustwording en activeer je creativiteit met deze 8-daagse retreat. Verbind je met de stilte en de magie van de woestijn, de intuïtieve kracht van de paarden en yoga- en meditaties met uitzicht over het magnifieke werelderfgoed van Petra en Wadi Rum. Ontdek alles wat Jordanië te bieden heeft voor lichaam en geest.

 

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie

Begeleiders Yoga & wandel retreat Jordanië

Sandra Jelly

Sandra is een kunstenaar, ontwerper, sociaal ondernemer, yogaleraar en coach voor paarden die Pink Spirit Jordan heeft opgericht en retraites organiseert in de woestijn van Jordanië. Haar talent is om anderen te inspireren met haar vreugde, energie en moed voor het leven. Luisteren naar het hart fluisteren en alle talenten aan het werk zetten om Lichaam, Geest, Geest en Ziel op één lijn te brengen en dromen te manifesteren, individueel en in gemeenschap. Vertrouwend op het universum, haar geest en haar paarden om anderen te begeleiden op hetzelfde pad waarop we vrede, balans en vervulling vinden.

Door het beoefenen van Vinyasa Flow Yoga, nodigt Sandra Jelly of zoals zij in Jordanië genoemd wordt, Sarah Nour, je uit om de relatie met jezelf te verdiepen. Leer te luisteren naar je innerlijke stem en je lichaam. Verwelkom de speelsheid en creativiteit, en laat het net zoals het leven stromen. Wees volledig aanwezig in je ademhaling en je zult het wonderschone geschenk van het huidige moment ontvangen.

Ze heeft Vinyasa Flow yoga al bijna 20 jaar beoefend, is in 2016 opgeleid in Varkala India voor haar lerarificatiecertificaat, heeft 2 cursussen gevolgd bij Shamanic Leraar Sandra Ingerman (2017 & 2018) en is getraind met Ruud Knaapen van Bureau WIND voor Systemic Coaching met paarden in 2018 en 2019 in Nederland.

“Create a life that is self sustaining: visualize your dreams * breath in life * share from the heart and let life reflect your beauty.” – Sarah Nour

Brenda van den Brink

Marhaba (welkom) in de woestijn van Wadi Rum. Ik ben Brenda van den Brink. Gedurende 10 jaar heb ik rondgereisd als een nomade in de woestijnen van Jordanië. Ik ben eindelijk op mijn bestemming aangekomen, in Wadi Rum. Waar mijn huis in de woestijn is. Mijn collega Abdullah Alzwaydeh, bedoeïen die het leven in de woestijn heeft meegemaakt en er voortdurend door wordt aangetrokken, is één van mijn leraren. We hopen dat je net zo enthousiast zult zijn als wij, dat je de woestijn in je hart zult omsluiten, zodat je er altijd figuratief naartoe kunt gaan.

Tijdens deze Yoga & Wandel retreat kom je in contact met de therapieën van de bedoeïenen in de vorm van een massage. Ergens in het midden van de wilde, harde en mooie woestijn. Je komt in contact met edelstenen en woestijnstenen. Je luistert naar de geluiden van het universum via stemvorken. De biotensor geneest u. We doen geleide meditaties. We zijn op zoek naar kruiden. Alles wat je in de woestijn vindt, wordt gebruikt om een ​​kunstwerk te worden dat met je meebeweegt. Je kunt in de woestijn tekenen, stenen stapelen, sieraden maken, hout verzamelen voor het kampvuur. Na vele jaren van wonen en leven met de bedoeïenen, het opdoen van hun wijsheid, zal ik je tijdelijk in hun voetsporen laten treden.

Programma Yoga & Wandel retreat Jordanië

Dag 1 | 27 Nov 2019: Aqaba Airport – Wadi Rum

Na aankomst bij het vliegveld van Aqaba, zal je chauffeur je rechtstreeks rijden naar het panoramakamp in Wadi Rum, waar je de eerste nacht doorbrengt.

Vallei van de Maan

Dag 2 | 28 Nov 2019 (B,D):  Pink Spirit Wadi Rum

‘s Ochtends ontmoet je je yogalerarares, Sandra. En starten we de dag met een yogasessie tijdens zonsopkomst, met uitzicht over de vallei en de bergen. Na het ontbijt begeven we ons na de nabije paddock voor een sessie paardencoaching. We nemen de tijd om kennis te maken met de paarden in de paddock en onderzoeken wat ze ons spiegelen, verbinden ons met ons authentieke zelf en vinden inspiratie voor ons levenspad. ‘s Middags verkennen we de omgeving met een meditatieve wandeling. Tijdens de zonsondergang delen we onze ervaringen en indrukken in de ‘sharing circle’ met een afsluitende yogasessie. We genieten van een Bedoeïenen diner en slapen onder de sterren of in een Bedoeïenen tent, na eerst rondom het kampvuur te dansen en te chanten bij de rotsen.

Dag 3 | 29  Nov 2019 (B, L, D): Hiking Wadi Rum

In de vroege ochtend begeleid de morgenfrisheid en de stilte ons tijdens een energieke yogasessie. Na het ontbijt start de wandeling onder begeleiding van Brenda in het beschermde gebied van Wadi Rum. De komende 3 dagen wandelen we in de intrigerende werelderfgoed “de Vallei van de Maan.” We lopen 4-5 uur per dag. We wisselen het wandelen af met meditatieve wandelingen om de stilte diep in onze ziel op te nemen. We kijken uit naar stenen, planten en vormen die resoneren en een verhaal vertellen. We sprokkelen hout en delen verhalen over het leven van de Bedoeïen rondom het kampvuur. Als de Bedoeïenen in het gebied zijn, zullen we hen ook bezoeken. Brenda nodigt je uit om al je zintuigen te gebruiken en je sensitiviteit te vergroten. We overnachten in de woestijn, er is een eco-toilet and simpele douche beschikbaar.

Dag 4 | 30  Nov 2019 (B, L, D): Wadi Rum

Na het ontbijt vertrekkken we voor de 2e wandel- en meditatiedag door de ‘Vallei van de Maan” onder begeleiding van Brenda. We dineren en overnachten in de woestijn.

dag 5 | 1  Dec 2019 (B, L, D): Wadi Rum

Vandaag ontmoeten we Sandra voor een onvergetelijke yogasessie in de Vallei van de Maan. We verzamelen hout voor een heerlijk Bedoeïenendiner. We delen verhalen en zenden onze wensen naar de sterren. De laatste overnachting in de woestijn!

Little Petra & Petra

dag 6| 2 Dec 2019 (B, L, D):

Een  yogasessie om de benen te activeren ter voorbereiding op het verkennen van Petra. Na het ontbijt een tweede sessie met de paarden om te onderzoeken wat de paarden verder met ons willen delen. Na deze reflectie en heerlijke lunch bezoeken we Little Petra – een kleine maar indrukkwekkende vallei, die al een indruk geeft wat er nog meer gaat volgen. Voor het diner en de overnachting gaan we naar een Bedoeïenenkamp in Little Petra.

Dag 7 | 3 Dec 2019 (B, D): Petra

We starten de dag met een flow-yoga sessie. Na het ontbijt nemen we afscheid van Sandra en hebben we overdag de tijd om Petra te bezoeken. Je kunt kiezen om de hoofdingang te nemen of via een mooie wandeling de achteringang te nemen naar Petra. We hebben de hele dag om deze fantastische en UNESCO en dit werelderfgoed te bewonderen. Bezoek de koninklijke tomben en klim naar het uitzichtspunt om bij zonsondergang “The Treasury” te zien. Het diner en overnachting in Ammarin Bedoeïenkamp in Little Petra.

Dag 8 | 4 Dec 2019  (B): Petra – Aqaba Airport

De chauffeur zal je deze ochtend ophalen voor je vlucht vanaf het vliegveld van Aqaba, afhankelijk van je reisschema. N.B.: Optioneel kun je je ook laten rijden naar Wadi Araba/Eilat. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vraag meer informatie of meld je aan!

Genoemd in National Geographic en de UK Telegraph als één van de 10 beste pekken ter wereld om de stilte te ervaren in 2018

Investering Yoga & wandel retreat Jordanië

De kosten voor dit programma zijn +- € 1275,-*. De daadwerkelijke prijs is afhankelijk van de wisselkoers en de tijd in het seizoen. Op basis van een gedeelde 2-persoonstent.

* prijswijzigingen onder voorbehoud

De 8-daagse Yoga & Wandel retreat is inclusief :

 • Alle maaltijden
 • 7 yoga sessies
 • 2 horse wisdom sessies
 • diverse meditaties en sound healing
 • 3 dagen wandelen in de Vallei van de Maan onder begeleiding van Brenda
 • transfertijdens het programma met Engelssprekende chauffeur
 • 2 overnachtingen in het Panorama Camp – Wadi Rum
 • 2 overnachtingen in het Ammarin Bedouin Camp in Little Petra
 • 7 x ontbijt, 4 x lunch en 6 x diner

Exclusief:

 • Vliegticket
 • TransfersLittle Petra-Petra
 • Reisverzekering
 • Visa
 • Entrees en Jordan Pass (www.jordanpass.com)

Optioneel:

 • Thaise massage/Bedoeïenen cupping massage
 • Paardrijden
 • Kameelrijden
“A wonderful stay in a beautiful setting where I experienced a sense of serenity, trust and love.The horses mirrored my behavior and showed me what I needed. I gained insights and a feeling of peace that is still with me, even while back in my hectic life at home. Many thanks for Sandra and her team”

– Anja from the Netherlands

“What better place to learn yoga than amidst the stunning scenery of the Petra hills …. and as a long time horse owner and rider I can honestly say that I have never ridden anywhere so beautiful. The Horse Soul sessions were the highlight of my trip, the relationship and bond Sandra has with her horses is truly inspiring, their emotional sensitivity is quite breathtaking. It was a hugely healing and inspirational experience.”

– Louise from the UK

“Not enough words to describe the experience I had with Sandra in Little Petra.It was such a special retreat! A combination of full immersion in the local culture, sunset and sunrise yoga on the rocks, intended and unintended coaching sessions, hiking in the amazing surroundings,and lots of laughter. In the end I stayed longer in Little Petra because it felt so good. The connection I felt during the retreat was exactly what I needed. Sandra is a lovely woman with an open heart and lots of personal attention to give. She easily combines her yoga lessons with her passion for horses. The horse session went straight to the core and now, months later, I still feel its insightful effects. Sandra is very flexible and easy-going, and will do everything in her power to make your stay as memorable and comfortable as possible. It surely was a week of connection and adventure!” –

-Sonja from Amsterdam

Aanmelding

Vraag meer informatie of meld je aan!