‘Wat een bijzonder gevoel om voor een kudde schapen uit te lopen’, één van de reacties van de deelnemers van een dag georganiseerd voor deelnemers van de Utrechtse Ondernemers Academie. Natuurlijk Verbinden en MarLuz organiseerden een gezamenlijke proeverij in de Gelderse Achterhoek. Met herder Maarten , coach Adriaan en verrassingsbegeleider André gingen de deelnemers op pad het bos in.

Opeens stond daar de vertegenwoordiging van ‘de klant’. En niet één, maar 133 nieuwsgierige kopjes keken verwachtingsvol op. De opdracht om hen via een bospad om de poel in het bos te leiden leek een onmogelijke opgave. Daar was eerst een teamoverleg voor nodig. Na een lang beraad, de vergadercultuur was nog aanwezig, gingen zij aan de slag. Eén van de deelnemers liep voorop met hond en de schapen volgden getrouw. Ah, dat wordt een makkie. Echter, een onverwachte beweging deed de schapen op hol slaan en ze vlogen alle kanten het bos in.

Gered door de fanatieke border collie van herder Maarten, waren ‘de klanten’ niet helemaal uit zicht. De deelnemers kregen het langzaamaan door en nu werden de schapen subtiel van achteren gestuurd en van voren geleid. Het rondje om de poel werd gehaald. De schapen genoten na van het nieuwe malse gras. Misschien via omwegen en met enkele strubbelingen, uiteindelijk was de klant tevreden, eh zelfs 133 tevreden klanten. Dat belooft wat voor de versbakken ondernemers!