Laden Rustvakanties

Een schilderweek in Portugal op Monte Maravilhas is een bijzondere ervaring. Het rustieke landgoed is een echte inspiratiebron met zijn heuvels, kurkeiken en fruitbomen. Het is de tijd van de kersenbomen en perziken, waardoor we ons laten inspireren. In juni is de natuur mooi groen en de temperatuur overdag 22-28 graden.

Locatie

Tijdens de schilderweek is Monte Maravilhas je thuisbasis. Of liever nog ‘je thuis’. We hopen namelijk van harte dat je je net als ons thuisvoelt hier. Het landgoed is 8,5 hectare groot en ligt midden in een natuurgebied vol olijf- en fruitbomen, kurkeiken, planten, bloemen en waterputten. Op Monte Maravilhas krijgt stilte en rust een nieuwe betekenis. In de vallei ligt een gezamenlijk zoutwaterzwembad waar je na een wandeling een verfrissende duik kunt nemen. Of waar je lekker in een luie ligstoel kunt nagenieten van alle indrukken.

Programma schilderweek Portugal

Tijdens de schildervakantie laten we ons inspireren door de prachtige omgeving van Alentejo: bomen en bloemen, maan en sterrenhemel, aardekleur en druivengeur, stilte en krekelgeluiden. Onder individuele begeleiding leer je je uit te drukken op je unieke wijze via verschillende teken- en schildertechnieken. De schildervakantie is geschikt zowel voor beginners als ervaren kunstenaars.

 

De week is een combinatie van cursus en vakantie. ’s Middags is er ruimte voor eigen invulling: doorschilderen, ontspannen, luieren, slapen, zwemmen in het zwembad, wandelen, naar een meer of het strand of naar een dorpje in de omgeving.

Dagindeling

08.00 uur voorbereiding (in sfeer van plek komen)
09.00 uur ontbijt
10.00 uur schilderen en/of tekenen
13.30 uur lunch
14.30 uur ruime voor eigen invulling
19.00 uur diner

Docent William Emans

Onder individuele leiding werk je tijdens de schilder week met verschillende teken- en schildertechnieken. De Nederlandse William Emans, beeldend kunstenaar  met vele jaren ervaring, begeleidt de schilderweek die zowel voor beginners als ervaren kunstenaars geschikt is.

Alle voordelen schilderweek Portugal

 • Vanaf € 540,- inclusief volpension
 • Maximaal 12 deelnemers
 • Gevarieerd programma
 • Begeleiding van ervaren schilderleraar
 • Verblijf op prachtig landgoed
 • Rust, stilte, ruimte en ongerepte natuur

Materialen

Aanwezige materialen: acrylverf, aquarelverf, tekenmateriaal, penselen, papier, ezels, borden, paletten etc. Als je met andere verf of doeken aan de slag wilt, vragen we je om deze zelf mee te brengen.

Dit jaar hebben wij voor de tweede keer deelgenomen aan de schilderweek op landgoed Maravilhas. Het was weer heerlijk! Een week alleen doen wat je leuk vindt, schilderen dus. Maar we gingen ook naar het strand gaan waar je kunt zwemmen of spelen in de golven van de oceaan, wandelen tussen de prachtige bloemen en heerlijke geuren, genieten van de lekkerste vegetarische maaltijden en geen huishouden, werk en stress. John kookte voor ons, hij is een tovenaar in de keuken. – Cursisten Claudia, Anita en Heleen –

Investering schilderweek Portugal

De schilderweek is inclusief ontbijt, lunch(pakket) en diner. De maaltijden zijn vegetarisch. Je slaapt in een 1- en 2-persoonskamer of je kampeert met je eigen tent op onze kleinschalige camping. Net wat je het liefste wilt. De kamers bevinden zich in prachtig gelegen, zorgvuldige gerestaureerde vakantiehuizen.

De tarieven zijn vanaf € 540,- p.p. afhankelijk van gekozen accommodatie.

Tarieven

 • Verblijf in 2-persoonskamer € 690,-
 • Verblijf in 1-persoonskamer € 790,-
 • Verblijf in eigen tent (camping) € 540

Genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief:

 • begeleiding (docent / wandelgids)
 • maaltijden (van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • haal- en brengservice binnen programma’s

Genoemde prijzen zijn exclusief:

 • de reis van en naar Monte Maravilhas (vlucht, transfer)
 • persoonlijke uitgaven
 • extra drankjes

Combineren

De schilderweken vallen  tegelijk met de yogaweken. Er wordt gezamenlijk gegeten en het is in overleg mogelijk om activiteiten te wisselen of te combineren. Ook een idee: kom je met twee personen dan kan één persoon mee doen met de schilderweek en de ander met de yogaweek.

Vraag informatie op of meld je aan