Laden Rustvakanties
Postponed
Retreat verplaatst van 27 maart - 1 april 2020 naar 23-28 oktober 2020

Regio Alicante/Valencia* Spanje*

max 10 deelnemers | 23-28 oktober 2020

Mindfulness zweverig? Enorm down-to-earth juist! Minder piekeren, bewuster kiezen en effectiever werken door het toepassen van praktische mindfulness-vaardigheden. Geen stress en hectiek, maar rust en balans. Suzan Grootscholten is een gecertificeerde trainer in de Mindfulness Based Stress Reduction-methode en laat jou graag de voordelen van mindfulness ervaren. De retreat is geschikt als je wilt kennismaken met mindfulness, maar ook als je je wilt verdiepen of gewoon wilt opladen.

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie

Wat is Mindfulness?

Mindfulness betekent aandachtigheid of opmerkzaamheid; volledig bewust zijn van de huidige ervaring.

Vaak zitten we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. We piekeren en maken ons zorgen over wat er komen gaat. Op dat moment zijn we ons niet bewust van onze huidige ervaring. En vooral in een periode waar er veel op ons afkomt, we het druk hebben, we veel beslissingen moeten nemen en er teveel in ons hoofd zit, kan het zijn dat we vast komen te zitten. Door meer opmerkzaam te zijn van emoties, gedachten en sensaties in het lichaam en deze te observeren, leren we onszelf beter kennen.

Wat kan Mindfulness voor jou betekenen?

In onze hectische, veeleisende maatschappij is het goed om af en toe even stil te staan en niet constant door te rennen en dingen op de automatische piloot te doen. Door geregeld/ dagelijks een pauze te nemen – een moment van reflectie – worden we ons bewust van patronen & gewoontes. We kunnen beter concentreren, gemakkelijker beslissingen nemen en we worden creatiever. Daarnaast kan het helpen om beter om te gaan met lastige gedachten en emoties.

Over Suzan

Mijn naam is Suzan en ik ben een gecertificeerde Mindfulness MBSR-docent, trainer en coach die de kracht van de natuur combineert met mindfulness. Mijn drive is mensen te vragen, inspireren en empoweren om hun pad voor persoonlijke groei te bepalen. Na het behalen van mijn diploma in Human Resources Management in Nederland, werkte ik voor verschillende multinationale bedrijven, op verschillende gebieden, zoals leren, ontwikkelen en rekruteren.

Mijn aanpak kenmerkt zich door:

  • De verbinding maken tussen geest en lichaam
  • Ervaring met coaching in de natuur met mijn bedrijf MINDtreat
  • Mensen in hun eigen kracht zetten
  • Goed luisteren en ruimte voor stilte

Programma Mindfulness Retreat Spanje

Aankomstdag op 27 maart, waar we gezamenlijk starten met een diner om 19.00 uur. Van 24 oktober tot en met 28 oktober starten we na een heerlijk ontbijt met de Mindfulness training van 10.00 tot 13.00 uur.

Naast het ochtendprogramma bieden we optioneel een middagprogramma. Daarbij kun je denken aan wandelingen en oefeningen om je drijfveren visueel te maken. Er zijn vijf nachten verblijf inbegrepen op basis van een tweepersoonskamer en volpension. Dagelijks wordt gezorgd voor een gezond en (h)eerlijk ontbijt, lunch en diner. Dieetwensen worden van tevoren geïnventariseerd.

Locatie

Bekijk het filmpje voor een impressie van de locatie van de Mindfulness retreat.

Een oase van rust aan de Costa Blanca, dat is Refugio Marnes. Op de 20 hectare grote Finca van agriturismo Spanje ´Refugio Marnes´ bevinden zich drie oude gebouwen: de oude boerderij ‘La Finca’ waar 3 heerlijke B&B kamers gehuisvest zijn. De B&B vleugel ‘Los Establos’ ook met 3 B&B kamers die gelegen zijn in de voormalige stallen van de boerderij en verderop op de Finca ligt het heerlijke  vakantiehuis ‘La Ruina’.

Het landgoed wordt milieuvriendelijk gerund door Willem en Richard. De elektriciteit wordt volledig  via een grote zonnestroom installatie opgewekt. Zonder dat hun gasten het merken doen zij veel aan zuivering & hergebruik van water en voorkomen zoveel mogelijk het gebruik van plastic.

Tijdens je verblijf bij agriturismo Spanje Refugio Marnes kunt je vrij gebruik maken van het heerlijke zwembad van Refugio Marnes. Dit smaragd groen betegelde zwembad is zo aangelegd dat het zoveel mogelijk opgaat in haar mediterrane omgeving.

Wat waren het fijne dagen met een fijne groep mensen.Op een schitterende plek vol met natuur, 2 ezels en een zwembad. Suzan en Sara hebben ons laten ervaren wat mindfulness voor je kan betekenen. 2 supermeiden die weten waar ze mee bezig zijn, ze vullen elkaar goed aan. Ik had al ervaring met mindfulness ,maar ben me nu weer meer bewust van mijn valkuilen. Ja loslaten, zonder oordeel. En mild zijn voor mezelf. Eenmaal thuis geniet ik nog na en pak ik de meditaties weer op. Dank jullie wel voor de mooie ervaring.

Jacqueline Duijvestijn

Zonder enige ervaring met Mindfulness en eigenlijk niet echt voorbereid op reis gegaan naar Spanje, in gedachten zag ik voor me dat we gingen yoga-en in en om het zwembad. Niet dus! Mijn veel meegebrachte sportkleding heb ik toch goed kunnen gebruiken tijdens de ochtendsessies mindfulness. Mediteren in alle verschillende vormen, geheel nieuw voor mij en na de eerste ochtend kwam het ook echt wel even binnen. Mijn lichaam en gedachten staan nooit stil, altijd in beweging en altijd vol energie of vermoeidheid ga ik door, totdat je de tijd ervoor moet nemen. Een hele ervaring die ieder op zijn eigen manier beleefd. Wat was ik na die eerste ochtend moe, de wandeling liet ik die middag gaan want mijn lichaam voelde uitgeput. Waar ben ik aan begonnen dacht ik toen! Na een goed diner, een onrustige nacht, maar een energiek opstaan was ik er weer klaar voor, op naar dag 2, 3, 4 & 5! Alle dagen hadden we een thema voor de ochtenden welke werden uitgelegd met bijbehorende meditaties en in de middag was er een optioneel programma zoals bijvoorbeeld een stiltewandeling, mindful tekenen en een mindcollage maken. De rust die ik al die dagen heb gevoeld was zeer bijzonder, de tijd voor jezelf kan ik echt iedereen aanraden, het is een cadeautje! De persoonlijke begeleiding van Suzan en Sara was zeer professioneel en fijn, de rust die zij uitstralen was zeer prettig en zorgde er voor dat je snel op je plek zat. De locatie, B&B Refugio Marnes in Benissa is een geweldige plek om te mogen zijn, de rust, de natuur, de gastheren Willem en Richard zorgen er voor dat je daar echt helemaal nergens aan hoeft te denken, alleen maar genieten. En dat heb ik! Genoten!! Bedankt Suzan en Sara, dat ik dit met jullie en de groep heb mogen beleven. Tot een volgende keer. X

Diana Verkaart

‘Dankzij Marluz heb ik deelgenomen aan de mindfulnesscursus in Spanje in maart 2019. Marluz wist heel goed wat mijn wensen waren en waar ik behoefte aan had. De locatie, het programma en de begeleiding waren goed geregeld en professioneel. Ik heb in die vijf dagen veel geleerd over het toepassen van mindfulness in je dagelijkse leven maar ook was er voldoende ruimte (qua locatie en programma) zodat ik mijn rust kon pakken. De ondersteuning vanuit Marluz was goed verzorgd en compleet, zowel voor en na de cursus, en zou voor mij een reden zijn om mijn volgende rustvakantie weer met Marluz te boeken. ‘

Ansa, 38

Investering

Verblijf inclusief overnachtingen op 2-persoonskamers en maaltijden 695 euro.

Inclusief:

  • Alle mindfulness sessies
  • 5 overnachtingen op basis van volpension in een gedeelde 2-p.kamer
  • Standaard kamer met 2 aparte bedden

Optioneel:

  • Bijboeken van een extra nacht is mogelijk voor € 85,-.
  • Kamer op basis van éénpersoonsgebruik, vraag naar de mogelijkheden en extra kosten.
  • Ook is het mogelijk om een persoonlijk coachgesprek aan te vragen, waarbij je al wandelend met een ervaren Nederlands sprekende coach, Janneke Meester, de natuur ingaat. Het coachgesprek is niet bij de prijs inbegrepen.

Exclusief:

Vliegtickets, autohuur en openbaar vervoer zijn niet bij de prijs inbegrepen. De locatie is bereikbaar vanaf luchthaven Alicante (98km) of luchthaven Valencia (134km). Kies je voor openbaar vervoer, dan kun je gebruikmaken van de pick-up service van Benissa naar de locatie.

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie