Projectomschrijving

Accommodatie

Vale de Torre ligt in noord-Portugal in de groene streek boven Porto. Vanuit de cottage kijk je uit over de vallei en een waterstroom die naar de rivier Vez leidt, waar je kunt vissen, zwemmen en kajakken.

Het huis is gelegen op de top van een heuvel, verscholen tussen de bomen naast een nabijgelegen stroompje, ver weg van het geluid van verkeer.

Het grootste gedeelte van het jaar wonen Hans en zijn vrouw Kate en dochter Laura op Vale de Torre en zijn zij in de buurt wanneer je als gast iets nodig hebt.

Vale de Torre is de ideale plek voor mensen die naast het zoeken van rust, graag aan zichzelf willen werken. Hans is geregistreerd homeopathisch arts en biedt verschillende mogelijkheden om ontspanning en consulten te combineren.

De consulten vinden plaats in het schoolgebouw. Het andere gedeelte bestaat uit een keuken en workshopruimte. Je vindt hier een gevarieerd aanbod van creatieve materialen, een uitgebreide bibliotheek, een piano en een plek om elkaar te ontmoeten en te relaxen. Ook wordt hier gezamenlijk gegeten, sapjes gedronken en uitgerust in hangmatten.

Voorzieningen

Cottage en annex
Aan de oostkant van dit prachtig gerestaureerde huisje is een groot terras, waar je tijdens het ontbijt de zon ziet opkomen. Vanaf hier heb je uitzicht over de boomtoppen naar de middeleeuwse toren in de wijngaard aan het eind van de vallei. Of laat je ogen rusten op de stroom die door het bos meandert.

Dit charmante thuis ver van huis is geschikt voor drie personen, er is één tweepersoons bed en twee singles, met nog een tweepersoons bed in de nabije annex. Beide zijn opgebouwd uit traditionele graniet en delen een keuken en badkamer. Rondom de gebouwen is een liefdevol onderhouden tuin, waar een stenen pad leidt naar het hoofdgebouw.

Molen
Voorbij de stroom is een nieuwe houten studio gebouwd bovenop de oorspronkelijke molen. Vanaf hier kun je als je er rustig voor gaat zitten – en een beetje geluk hebt – wellicht otters en de kleine forel te zien krijgen die in dit snel stromende water leven.

De studio heeft een tweepersoonsbed, een kleine kitchenette en een Zweeds ontworpen compost toilet. De douche bevindt zich buiten en is de perfecte keuze voor diegene die ondergedompeld wil worden in de natuur.

Gastheer & Gastvrouw

Hans en Kate staan bij al hun gasten bekend als warme en hartelijke mensen, die het hun gasten graag naar de zin maken.

Hans heeft medicijnen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1980 afgestudeerd is. De daaropvolgende jaren heeft hij in diverse ziekenhuizen in Nederland gewerkt en zich gespecialiseerd als huisarts. Teleurgesteld door de resultaten van de traditionele geneeskunde heeft hij zich verdiept in alternatieve geneeswijzen.

Hans interesseert zich voor homeopathie en past verschillende behandelingen toe zoals  oor acupunctuur, kruidengeneeskunde, orthomoleculaire voedingsleer, reflexologie, Su Yok therapie, New German medicine, kinesiologie, EFT, Bach-bloesemtherapie en in het bijzonder het belang van emotioneel welbevinden in relatie tot gezondheid. Voor mensen met autisme en gedragsproblemen hanteert Hans de CEASE methode, ontwikkeld door Tinus Smit.

Zijn vrouw Kate assisteert Hans bij zijn consulten met een methode van Dr. Omura en zijn dochter Laura is gespecialiseerd in EFT.

Omgeving

Het land rondom Vale de Torre is een wonderlijke mix van traditionele landbouw.  Dit is het gebied waar de beroemde Vinho Verde geteeld wordt. The bergen van het Nationaal Park Peneda-Geres zijn rijk aan dierlijk wild, waaronder wolven. De Garano paardjes en het Cachena rund lopen hier vrij rond. In de omgeving bevinden zich veel ingesloten meertjes en rivierstrandjes waar je naar hartenlust kunt zwemmen, kajakken, vissen of gewoon een picknick kunt houden en relaxen.

Het landgoed ligt midden in de natuur en toch binnen een paar uur rijden van Porto. Het is een heerlijke uitvalsbasis om te gaan wandelen en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

JA IK WIL MEER INFORMATIE

Rustvakanties bij Vale de Torre

Relax & Reflect retreat

25 oktober 2018 - 1 november 2018

1-7 oktober 2017 | Heal & Recover retreat

1 oktober 2017 |17:00 - 7 oktober 2017 |11:00 CEST

11-17 september 2017 | Relax & Reflect Retreat

11 september 2017 |17:00 - 17 september 2017 |11:00 CEST

detox dagboek

18-24 september | Heal & Recover Retreat

18 september 2016 |17:00 - 24 september 2016 |11:00 UTC+2

Impressie Retreat

Blog over Vale de Torre

  • detox dagboek

Detox dagboek | mijn ervaringen met sapvasten

7 mei 2016|0 Comments

Op uitnodiging van Hans en Kate doe ik mee met de allereerste Relax and Reflect retreat op Vale de Torre. Hans is een befaamd homeopatisch arts, die een groot deel van zijn leven in een [...]

  • detoxen

Detoxen in een ontspannen omgeving

24 februari 2016|0 Comments

Twee keer heb ik deelgenomen aan een detox, een ander woord voor ontgiften. Eén keer onder begeleiding van een organisatie in een fijn hotel op de Veluwe en één keer thuis met behulp van een [...]