Projectomschrijving

Persoonlijke aandacht, comfort en een natuurlijke omgeving vormen de basis van onze inspiratielocatie. Een ideale plek voor ontspanning, inspiratie en reflectie. De inspiratielocatie ademt een serene sfeer waar iedereen zich welkom voelt. Je komt tot rust midden tussen de weilanden, de koeien en de bomen. De inspiratielocatie ligt in het buitengebied; Verscholen in het groen en toch dichtbij voorzieningen van Hanzestad Deventer. Dichtbij is natuurgebied de Sallandse heuvelrug. De locatie is opgezet als rustplaats, waar stilte en ruimte is om tot jezelf te komen. Of je nu komt voor me-time en persoonlijke ontwikkeling of om met anderen samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Regelmatig zijn er workshops en activiteiten in ontmoetingsruimte “Het Noorderlicht”.

Accommodatie

De inspiratielocatie is ruim opgezet. Er zijn een aantal weiden, een terras, een barbecueplaats met een picknicktafel, een speelveld en een fruitboomgaard. Tussen eeuwenoude eiken is een levenslooplaan. Heel geschikt voor schilderen of yoga. Rondom de locatie zijn er wandel- en fietspaden.

Het Achterhuis

Op het terrein staat de hoeve waar de voormalige deel verbouwd is tot een riant en comfortabel verblijf met zeven slaapkamers. Elke slaapkamer heeft een eigen karakter en is voorzien van een badkamer, toilet en comfortabele bedden. De deel heeft een algemene ruimte van 80m2 met een zit- en eetgedeelte, een boekenkast en een speksteenkachel. Daarnaast is er een grote professioneel ingerichte keuken.

Voorzieningen

 • Ruim gelegen in de natuur
 • Dichtbij Hanzesteden en gevarieerd landschap
 • Gelegen in het coulissen landschap tussen rivier en heuvels
 • Zeven luxe kamers met eigen sanitair
 • Zelfstandig vakantiehuis met twee slaapkamers
 • Ruimte voor workshops
 • Grote professionele keuken
 • Persoonlijke aandacht

Het Melkhuisje

De oude melkstal is volledig gerenoveerd en verbouwd tot een aangenaam vakantiehuis. De woonkamer heeft een knusse eethoek en een comfortabele zithoek. Er is een sfeervolle houtkachel waar je in de winter na een wandeling heerlijk terugtrekken met een warme chocolademelk. In de woonkamer is er een televisie met digitenne en er is een dvd-speler. Ook is er een schrijftafel. Heel geschikt om je terug te trekken voor reflectie of wanneer je ongestoord wilt schrijven of schilderen. Er is een badkamer met douche en bad. Op de bovenverdieping bevinden zich twee knusse slaapkamers. Het melkhuisje heeft een eigen terras.

Het Noorderlicht

Aan de voorkant van het terrein staat het Noorderlicht. Een multifunctionele ruimte voor training, vergadering, workshops of individuele sessies. Beamer, flipover, Wifi aanwezig. Onze gasten zijn ontzettend tevreden over de geweldige stoelen en de mooie lichtinval en de prettige atmosfeer. Wij bieden aantrekkelijke arrangementen met goede lunches bestaande uit huisgemaakte salades en soepen en ambachtelijk brood van de plaatselijke bakker. Voor het avondeten kan je uiteraard gebruik maken van de keuken of van de buitenbarbecue. Catering is ook mogelijk.

 • Multifunctionele groepsruimte circa 90m2
 • Vergaderarrangementen
 • Vergaderbreaks
 • Ruime opzet met diverse zitjes en velden

Beste Spijkvoorders,Het is hier goed toeven. Schoon, rustig, ruim en uitstekend verzorgd. Tevens de grote vriendelijke uitstraling van de gastheer en gastvrouw is hartverwarmend.

JELLE VAN DER WEIJDE

Team

Sinds 2016 wonen Rienk en Jacquelien, met hun twee kinderen in het voorhuis. Jacquelien is hartelijk, creatief en houdt van koken. “Mijn passie is pure kracht te activeren bij vrouwen. Bewust meer je natuurlijke kwaliteiten inzetten om balans en geluk te vinden in je leven.” Ze heeft een achtergrond in HRM en ervaring in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Rienk is een goede verteller en weet veel van de historie, is wandelcoach en houdt van fotografie. Hij werkte na zijn studie technische bedrijfskunde in diverse bedrijven als adviseur, als docent en als zelfstandig ondernemer. Zijn kracht is rust brengen in crisissituaties. “Ik heb altijd sterk vertrouwd op mijn innerlijke kompas en help mensen hun dillema’s op te lossen”.

Waarde toevoegen door eerst te bepalen wat van waarde is, en dan daar de aandacht op richten. Daar brengen we je naartoe.

Kom tot rust met een lifebreak

Waarom een lifebreak? Ken je dat? Dat je jezelf niet meer herkent? Je bent gespannen en moe en hebt daarom een kort lontje. Je denkt dat je jezelf kwijt bent en weet niet meer waar je gelukkig van wordt. Je hoofd zit vol met vragen. Zal ik van baan veranderen? Een andere relatie? enz.. Je wilt tijd om alles op een rij te zetten.

Bovenal wil je een oplossing en je weer gelukkig voelen vol van energie. Dat alles weer vanzelf gaat. Wat voel ik eigenlijk? Wat wil ik eigenlijk? Je hebt wel ideeën, maar je laat je leiden door impulsen van buitenaf. Hoe zorg je nou dat je je niet laat afleiden? Wanneer je een stap wilt maken naar rust, dan is een lifebreak iets voor jou.

Hoe vind je in alle drukte je vrijheid?

Reset en relax met een lifebreak. Iedereen heeft zo nu en dan een moment voor zichzelf nodig. Om zorgeloos te genieten en plezier te maken. Dan voel je wat je nodig hebt om je hart volgen. Zodat je je weer gelukkig voelt vol van energie. Dat alles weer vanzelf gaat. Waarom zou je dat uitstellen? Je kan nu al een stap zetten naar een meer ontspannen leven. Door simpel even uit de tredmolen te stappen, stil te staan en te voelen. Waardoor je verder gaat met de juiste energie & focus op hetgeen waar het leven voor jou om draait.

Deze vierdaagse lifebreak is zogezegd een no-nonsense retraite om op te laden. Met zowel individuele momenten van rust als ruimte voor ontmoeting en leren van elkaar. Je neemt deel aan een programma om je terug te brengen bij jouw kern. Wat wil je? Waar wil je naar toe? Hoe geef je invulling en vorm aan de volgende fase in je privéleven in je of loopbaan. Aan het einde neem je waardevolle inzichten mee om vrijer en relaxter door het leven te gaan.

Rustvakanties bij Inspiratielocatie Spijkvoorde

Lifebreak Visioning | Nederland

22 november 2019 - 25 november 2019