Laden Rustvakanties
  • Dit rustvakantie is voorbij.

Figueiró dos Vinhos | Portugal

max 8 deelnemers | zondag 15 september– zaterdag 21 september 2019

Deze vakantiecursus Mindfulness wordt georganiseerd door Agro-turismo Quinta da Fonte in samenwerking met mindfulnesstrainer Sara Helmink.

Een weekcursus mindfulness in combinatie met prachtige (stilte)wandelingen, overheerlijke maaltijden, mooie natuur, rust, ruimte, stilte, ontspanning en diverse andere mogelijkheden om optimaal te genieten, zoals een massage, bezoek aan een SPA, een yogales of een wijnproeverij.

Ja, ik wil meer informatie over de Vakantiecursus Mindfulness

Wat houdt deze mindfulnesscursus in?

Ongemerkt besteden we in het leven van alledag veel tijd aan wat geweest is of wat nog komen gaat. In de 5-daagse mindfulnesscursus maken we kennis met “leven in het huidige moment.” We trainen onze aandacht en concentratie,waardoor we ons meer en meer bewust worden van het nu. Zo kunnen we leren meer aanwezig te zijn in het huidige moment en deze met meer aandacht ervaren.

Door verschillende meditatieve oefeningen, zoals zitmeditaties, een lichaamsverkenning, yoga en andere bewegingsoefeningen worden we ons steeds bewuster van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Ons lichaam en onze ademhaling, die we altijd bij ons hebben, waar we ook gaan, vormen daarbij belangrijke ankers.

Het steeds meer, op een niet-oordelende-wijze getuige leren zijn van onze ervaringen helpt onsenerzijds om (oude) patronen te ontdekken en los te laten en anderzijds om meer te genieten in het nu. Mindfulness maakt het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht, in het hier-en-nu. Daarbij zullen we tijdens de training uiteraard dankbaar gebruik maken van de prachtige omgeving om en nabij de agro-turismo camping Quinta da Fonte. Op speelse wijze zullen we onze zintuigen openen en voluit genieten van alles wat het huidige moment ons aanreikt.

De training helpt om meer bij en tot onszelf te komen, op te laden en onze vakantie op deze prachtige plek in de natuur nog dieper te ervaren. Tegelijkertijd krijg je technieken aangereikt,
waarmee je ook thuis in Nederland beter kunt omgaan met de veelheid aan zaken die op je afkomen.

Over Sara

vakantiecursus mindfulness

Ik ben Sara, 38 jaar en heb ruim 16 jaar ervaring in diagnostiek en behandeling van diverse doelgroepen vanuit mijn psychologiepraktijk. Via deze weg ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness en veel van mijn klanten hebben baat bij deze methode. Mindfulness kan je helpen om milder te worden en in het huidige moment te leven. Door je aandacht te richten leer je op een observerende manier naar je gedachten en gevoelens te kijken. Als je een observerende positie inneemt ten aanzien van jouw gevoelens en gedachten, blijf je er minder in hangen.

Ik ben van mening dat mindfulness kan helpen om minder in je hoofd te zitten (piekeren) en meer waardegericht te leven. Minder stress en hectiek, meer ontspanning, rust en ruimte. Daarom geef ik met regelmaat retreats van 5 dagen.

Deze retreat bij Quinta da Fonte is geweldig, omdat de omgeving, de natuur en de locatie ervoor zorgen dat de impact nog groter is.

Mijn aanpak kenmerkt zich door:

  • Een persoonsgerichte, eerlijke en positieve benadering
  • Oog voor de context
  • Oplossingsgericht werken
  • Verkennen van je waarden

“Ik vind het mooi als bij mensen het zelfvertrouwen toeneemt. Soms is daar inzicht voor nodig, soms verwerking, acceptatie of actie. Soms een combinatie hiervan.”

Programma vakantiecursus Mindfulness Portugal

De training is een iets verkorte versie van de gangbare 8-wekelijkse training en is inclusief een werkboek. Gevraagd wordt om een badlaken of yogamatje mee te brengen voor de liggende
oefeningen. De middag kan op persoonlijke wijze ingevuld worden, al naar gelang uw eigen
wensen en verlangens. Zo bieden we aan, maar is er oo k de mogelijkheid tot het bezoeken van een biologische wijnmaker in de regio met een proeverijen rondleiding. Ook is het mogelijk een prachtige wandelingen.

Op het gebied van overnachtingen zijn er diverse mogelijkheden. Wij hebben een volledig ingericht appartement met eigen keuken, badkamer met houtgestookte, slaapkamer en zitkamer. Daarnaast zijn er rustieke gastenkamers in het voormalige boerenhuisje of volledig ingerichte verhuurtenten met kleine buitenkeuken. Ook kun je kamperen aan het beekje met een zelfmeegebrachte tent.

Ochtenden
In de mindfulnessweek wordt van maandag- tot vrijdagochtend de mindfulness training gegeven van 10.00 tot 12.30 uur, met halverwege een koffiepauze.

Middagen
De middagen kun je naar eigen wens invullen. Elke dag wordt er een facultatieve middag-activiteit georganiseerd, maar je mag natuurlijk ook lekker met een boek in een hangmat gaan liggen.

Te boeken activiteiten
• Workshop olijfolie-zeep maken
• Bezoeken van een biologische wijnmaker in de regio met een proeverij en rondleiding
• Massage van onze huis-masseuse
• Bezoek aan een nabijgelegen SPA

Omgeving

mindfulnessweek

Een vakantie is niet compleet zonder ontspanning, dit kan op ons terrein in een hangmat aan het beekje, op een loungebed onder de bomen of  bij de kleine waterval op 10 minuten lopen van het terrein, waar een natuurlijk zwembadje onder een watervalletje is waar je je kunt onderdompelen en opfrissen.

Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Het stuwmeer op 4 kilometer van het terrein is een heerlijke plek om naartoe te wandelen, hier kun je ook een middag kano varen. Kortom, voor elk wat wils.

Keuken

Herschaalde kopie van P7120051-min

Agro-turismo Quinta da Fonte is inmiddels beroemd voor de creatieve en smakelijke keuken! Elke dag halen we uit onze biologische moestuin kruiden en groenten die verwerkt worden in heerlijke gerechten. De maaltijden worden genoten op het overdekte terras naast de B&B, waarbij je ook de overige deelnemers en/of partners leert kennen.

Investering vakantiecursus Mindfulness Portugal

Prijs is per persoon op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner) en inclusief 5-daagse vakantie-cursus mindfulness. De exacte prijs wordt bepaald door de vorm van accommodatie.

Inclusief:
– volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, wijn, water)
– logies voor 6 nachten
– mindfulness cursus in 5 ochtenden (maandag tot en met vrijdag)
– werkboek mindfulness voor thuis

Exclusief:
– vervoer naar Agro-turismo Quinta da Fonte
– persoonlijke uitgaven
– overige drankjes
– deelname aan middagprogramma
– persoonlijke (reis)verzekeringen
– badlaken of yogamatje om oefeningen op te doen

Accommodatie

Op Agro-turismo Quinta da Fonte kun je naar eigen keuze overnachten. Je kunt kiezen voor de luxe van je eigen vakantiewoning, een rustieke gastenkamer, verblijf in een volledige ingerichte huurtent of misschien neem je lekker je eigen tent mee. Aan jou de keuze.

Kijk hieronder voor een specificatie en prijzen per accommodatie

appartement-min

Het ruime appartement Vivenda Festina Lente (hetgeen ´Geniet langzaam´ betekent) heeft een eigen badkamer met houtgestookte boiler voor de douche, een volledig ingerichte keuken, comfortabele ruime slaapkamer en zitkamer met slaapbank en open haard. Het is een zeer kleurrijk ingericht vakantiehuisje met een eigen terrasje en alles erin wat nodig is om heerlijk vakantie te vieren.

Kosten verblijf in appartement Vivenda Festina Lente:
Bij verblijf 1 persoon: € 710,-
Bij verblijf 2 personen: € 630,-

bibliotheek-min

De rustieke gastenkamers bevinden zich in het voormalige boerenhuisje en zijn allen met smaak en oog voor detail ingericht. Comfortabele bedden en ruimte om uw spullen op te bergen. De badkamers bevinden zich beneden in het woon huis.

Kosten verblijf in rustieke gastenkamer in B&B:
Bij verblijf 1 persoon: € 595,-
Bij verblijf 2 personen: € 495-

de waard tent 1-min

De volledig ingerichte huurtenten beschikken over alles wat nodig is om te kamperen, bedden met matrassen, dekbed, kussen, picknicktafel, kookgerei, kleine buitenkeuken, stoelen en hebben twee aparte slaapcabines, beide geschikt voor 2 personen.

Kosten verblijf in volledig ingerichte huurtent:
Bij verblijf 1 persoon: € 590,-
Bij verblijf 2 personen: € 495,-

Ons natuurkampeerterrein beschikt over mooie kampeerplekjes aan het kleine beekje, waar u zelf uw tent op kunt zetten of een door u gekozen plekje. Het kraakheldere sanitair bevindt zich in het voormalige boerenhuisje met overheerlijke warme douches, wastafels en toiletten.

Kosten verblijf in eigen tent:
1 persoon: 480,- euro
2 personen: 450,- euro

Verlengen verblijf

Het is mogelijk deze mindfulness-cursus voor jezelf te boeken, terwijl je partner en/of kinderen niet deelnemen aan de cursus en wel verblijven op Agro-turismo Quinta da Fonte. Voor de kinderen wordt een ochtendprogramma samengesteld, zodat zij zich kunnen vermaken, terwijl jij je op mindfulness concentreert. Het middagprogramma is optioneel, dus daaraan kunnen ook partners of kinderen deelnemen.

Wanneer je met meerdere gezinsleden of vrienden wilt komen, neem dan contact met ons op voor informatie over de prijzen. Wil je langer verblijven op onze fijne plek? Het is het mogelijk je verblijf te verlengen en voorafgaand aan de cursus te arriveren of juist nog een paar dagen uit te rusten.

Bereikbaarheid

Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen op Portugal, bijvoorbeeld Ryan Air vanuit Eindhoven naar Lissabon of Porto. Een huurauto is een goede optie om naar onze plek te reizen, via internet zijn de diverse verhuurders opvraagbaar. Het is ook mogelijk met openbaar vervoer naar ons toe te reizen. Liedewij en Jolein informeren je graag over de mogelijkheden qua transport.

Aanmelding

JA IK WIL MEER INFORMATIE