Laden Rustvakanties
 • Dit rustvakantie is voorbij.

Regio Alicante/Valencia* Spanje*

max 10 deelnemers | 29 maart – 3 april 2019

Mindfulness zweverig? Enorm down-to-earth juist! Minder piekeren, bewuster kiezen en effectiever werken door het toepassen van praktische mindfulness-vaardigheden. Geen stress en hectiek, maar rust en balans. Sara Helmink en Suzan Grootscholten zijn gecertificeerde trainers in de Mindfulness Based Stress Reduction-methode en laten jou graag de voordelen van mindfulness ervaren. De retreat is geschikt als je wilt kennismaken met mindfulness, maar ook als je je wilt verdiepen of gewoon wilt opladen. Deze retreat vindt plaats op het idyllisch gelegen Refugio Marnes.

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie

Over Sara

vakantiecursus mindfulness

“Ik vind het mooi als bij mensen het zelfvertrouwen toeneemt. Soms is daar inzicht voor nodig, soms verwerking, acceptatie of actie. Soms een combinatie hiervan.”

Ik ben Sara, 38 jaar en heb ruim 16 jaar ervaring in diagnostiek en behandeling van diverse doelgroepen vanuit mijn psychologiepraktijk. Via deze weg ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness en veel van mijn klanten hebben baat bij deze methode. Mindfulness kan je helpen om milder te worden en in het huidige moment te leven. Door je aandacht te richten leer je op een observerende manier naar je gedachten en gevoelens te kijken. Als je een observerende positie inneemt ten aanzien van jouw gevoelens en gedachten, blijf je er minder in hangen.

Ik ben van mening dat mindfulness kan helpen om minder in je hoofd te zitten (piekeren) en meer waardegericht te leven. Minder stress en hectiek, meer ontspanning, rust en ruimte. Daarom geef ik met regelmaat retreats van 5 dagen.

Deze retreat in Spanje is geweldig, omdat de omgeving, de natuur en de locatie ervoor zorgen dat de impact nog groter is.

Mijn aanpak kenmerkt zich door:

 • Een persoonsgerichte, eerlijke en positieve benadering
 • Oog voor de context
 • Oplossingsgericht werken
 • Verkennen van je waarden

Over Suzan

Mijn naam is Suzan en ik ben een gecertificeerde Mindfulness MBSR-docent, trainer en coach die de kracht van de natuur combineert met mindfulness. Mijn drive is mensen te vragen, inspireren en empoweren om hun pad voor persoonlijke groei te bepalen. Na het behalen van mijn diploma in Human Resources Management in Nederland, werkte ik voor verschillende multinationale bedrijven, op verschillende gebieden, zoals leren, ontwikkelen en rekruteren.

Het leven ging door … maar er ontbrak iets. Het groeiend aantal mensen om me heen, waaronder ikzelf, dat ik niet ‘tevreden’ was terwijl ik werd blootgesteld aan de druk, deed me op zoek naar andere alternatieven. In 2009 maakte ik kennis met het concept van Mindfulness. Ik heb deelgenomen aan de Mindfulness-Based Stress Reduction-training (MBSR), die me waardevolle inzichten gaf in mijn eigen ‘patronen’ en ‘autopiloot’. Als een ambitieuze moeder worstelde ik om alle ballen in de lucht te houden.

Mijn aanpak kenmerkt zich door:

 • De verbinding maken tussen geest en lichaam
 • Ervaring met coaching in de natuur met mijn bedrijf MINDtreat
 • Mensen in hun eigen kracht zetten
 • Goed luisteren en ruimte voor stilte

Programma Mindfulness Retreat Spanje

Na een heerlijk ontbijt starten we elke dag met de Mindfulness training van 10.00 tot 12.30 uur.

Naast het ochtendprogramma bieden we optioneel een middagprogramma. Daarbij kun je denken aan wandelingen en oefeningen om je drijfveren visueel te maken. Er zijn vijf nachten verblijf inbegrepen op basis van een tweepersoonskamer en volpension. Dagelijks wordt gezorgd voor een gezond en (h)eerlijk ontbijt, lunch en diner. Dieetwensen worden van tevoren geïnventariseerd. Bijboeken van een extra nacht is mogelijk voor € 85,-.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness betekent aandachtigheid of opmerkzaamheid; volledig bewust zijn van de huidige ervaring.

Vaak zitten we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. We piekeren en maken ons zorgen over wat er komen gaat. Op dat moment zijn we ons niet bewust van onze huidige ervaring. En vooral in een periode waar er veel op ons afkomt, we het druk hebben, we veel beslissingen moeten nemen en er teveel in ons hoofd zit, kan het zijn dat we vast komen te zitten. Door meer opmerkzaam te zijn van emoties, gedachten en sensaties in het lichaam en deze te observeren, leren we onszelf beter kennen.

Wat kan Mindfulness voor jou betekenen?

In onze hectische, veeleisende maatschappij is het goed om af en toe even stil te staan en niet constant door te rennen en dingen op de automatische piloot te doen. Door geregeld/ dagelijks een pauze te nemen – een moment van reflectie – worden we ons bewust van patronen & gewoontes. We kunnen beter concentreren, gemakkelijker beslissingen nemen en we worden creatiever. Daarnaast kan het helpen om beter om te gaan met lastige gedachten en emoties.

Bekijk het filmpje voor een impressie van de locatie van de Mindfulness retreat.

Locatie

Een oase van rust aan de Costa Blanca, dat is Refugio Marnes. Op de 20 hectare grote Finca van agriturismo Spanje ´Refugio Marnes´ bevinden zich drie oude gebouwen: de oude boerderij ‘La Finca’ waar 3 heerlijke B&B kamers gehuisvest zijn. De B&B vleugel ‘Los Establos’ ook met 3 B&B kamers die gelegen zijn in de voormalige stallen van de boerderij en verderop op de Finca ligt het heerlijke  vakantiehuis ‘La Ruina’.

Het landgoed wordt milieuvriendelijk gerund door Willem en Richard. De elektriciteit wordt volledig  via een grote zonnestroom installatie opgewekt. Zonder dat hun gasten het merken doen zij veel aan zuivering & hergebruik van water en voorkomen zoveel mogelijk het gebruik van plastic.

Tijdens je verblijf bij agriturismo Spanje Refugio Marnes kunt je vrij gebruik maken van het heerlijke zwembad van Refugio Marnes. Dit smaragd groen betegelde zwembad is zo aangelegd dat het zoveel mogelijk opgaat in haar mediterrane omgeving.

Investering

Verblijf inclusief overnachtingen op 2-persoonskamers en maaltijden 695 euro.

Inclusief:

 • Alle mindfulness sessies
 • 5 overnachtingen op basis van volpension in een gedeelde 2-p.kamer
 • Standaard kamer met 2 aparte bedden

Optioneel:

Kamer op basis van éénpersoonsgebruik, vraag naar de mogelijkheden en extra kosten.

Exclusief:

Vliegtickets, autohuur en openbaar vervoer zijn niet bij de prijs inbegrepen. De locatie is bereikbaar vanaf luchthaven Alicante (98km) of luchthaven Valencia (134km). Kies je voor openbaar vervoer, dan kun je gebruikmaken van de pick-up service van Benissa naar de locatie.

Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie