Laden Rustvakanties

Waddenzee* Nederland*

max 8 deelnemers | 23-28 augustus 2020*VOL en 30 augustus – 4 september 2020*2-persoonshut beschikbaar en 6-11 september 2020* 2-persoonshut beschikbaar

Deze ontdekkingsreis op het Oostwad wordt georganiseerd door Judith de Bruijn en Paul Wijk van de Klipper Nova Cura in samenwerking met MarLuz.

Laat je plannen varen op het ritme van de zee

De wind neemt je gedachten in flarden met zich mee

Je hebt je maar te schikken, naar het water en het weer

Als er minder kan, dan is er zoveel meer

 

Ja, ik schrijf me in of vraag informatie over deze Go with the Flow Ontdekkingsreis

Ga jij mee op ontdekkingsreis?

Tijdens deze zesdaagse reis ga je letterlijk met de stroom mee. Je bent zeker drie dagen en nachten op de Waddenzee en ontdekt wat het met je doet als je het vasteland achter je laat en opgeslokt wordt door eindeloze luchten en het continue veranderende getijdelandschap.

Wat valt er te ontdekken? Droogvallen op een zandbank. Buiten aan dek slapen op een mooie zomernacht. Yoga op het wad, tussen de meeuwen en de mosselbanken. Wakker worden van de golven die het schip weer opgetild hebben. Wadlopen naar het uiterste oost puntje van Schier.

Op ons mooie klassieke zeilschip ontdek je deze week de ongerepte oostkant van het Wad, de grootste wildernis van Nederland. Het is er ruig, rustig en continu in beweging. Naarmate je er langer bent, ga je meer zien, voelen, horen en ruiken.  Je stemt af op het ritme van de zee. Zo ontdek je ook een andere kant van jezelf. Vanzelf.

Programma Go with the Flow

We verwachten je in de museumhaven van Lauwersoog op zondagavond om 19.30 uur.

We gebruiken deze avond ter voorbereiding op onze ontdekkingsreis.

We leren elkaar kennen. Schipper Paul vertelt over het gebied dat we gaan bevaren en we oriënteren ons op de mogelijke routes.  Je leert het schip kennen en krijgt instructies voor het zeilen. We slaan de laatste spullen in.

We maken bij goede wind de volgende dag een proeftocht over het Lauwersmeer.

We liggen dan al op het zout, zodat we de volgende dag direct aan onze ontdekkingsreis kunnen beginnen.

En dan…?

Tsja, dat is het hem nou net. We hebben geen idee wat we gaan meemaken. De elementen, en daar ben jij er een van, bepalen onze reis. De uitnodiging is natuurlijk om het te doen met wat er komt. Zonder plannen. Met improvisatievermogen en plezier. Dat is het bijzondere.

We kunnen je wel zeggen dat je leert zeilen op een klipper van 25 meter. Als je het interessant vindt leren we je navigeren en met het kompas werken. Of ben jij degene die met de peilstok voor op het schip peilt of we al op die zandbank zitten? Of zit je met je verrekijker aan dek en spot je vogels? Of ben je de mosselverzamelaar die de avondmaaltijd bij elkaar sprokkelt. Misschien ontdek je onontdekte kanten van jezelf!

We gaan in ieder geval op donderdagavond de sluis weer door, om onze laatste nacht op zoetwater door te brengen. Op het Lauwersmeer zijn mooie ankerplaatsen waar je heerlijk kunt zwemmen en genieten van de rijke vogelwereld. Heb je weleens een groep aalscholvers samen op een school vissen zien jagen? Dat is een spektakel!

Vrijdag na het ontbijt gaan we terug naar onze vertrekhaven en ronden we de reis af.

Maar wie weet loopt het ook allemaal wel anders….

Voor wie?

Dit is een (uit)rustvakantie voor actieve mensen die het beste tot rust komen door lekker buiten bezig te zijn. Hier ben je even niet, de moeder van, de zoon van, het kind van, de assurantieadviseur, de IT-er of de gemeenteambtenaar. Als dat allemaal van je afvalt, wie ben je dan nog? In de loop van deze week vallen de puzzelstukjes op z’n plaats.

Zeilervaring is niet nodig, wel de bereidheid en fysieke mogelijkheid om mee te werken aan het varen.

Wie gaan er mee?

Ook dat is deel van de ontdekking. Wij hebben inmiddels ontdekt dat ook de gekste combinaties van mensen zich tot prachtige groepen smeden. Man, vrouw, jong of oud, zweverig of bloednuchter, introvert of extravert. Het vraagt een open houding en nieuwsgierigheid naar elkaar. Dat is wat de mensen kenmerkt die mee gaan.

Hoewel ons schip 12 gasten kan meenemen, staat het maximum voor deze week op 8 vanwege corona.

Wat heb ik een warm gevoel overgehouden aan het weekje op de Nova Cura, het schipperspaar Paul en Judith gaven ons zo’n welkom gevoel!
Het werd een week waarin alles kon maar niets moest. Het programma was echter te leuk om iets over te slaan.

Cora Prast

Vakantie beleving ten top, heerlijk chillen en zeilen hijsen, waddeneilandje hier en daar, ineens oog in oog staan met een baby zeehondje op Schiermonnikoog tijdens het wadlopen, droog liggen tijdens eb en uit het niets een mosselbank zien ontstaan en die avond mosselen eten.

Brigitte Zink

De hele reis zaten we op het dek, weemoedig vanwege het einde, foto’s makend van de groep, allemaal hadden we het idee dat we een hele zomervakantie hadden gehad. Maar de zomer moest nog helemaal beginnen, wat een luxe.

Jorien

go with the flow

Het Lauwersmeer is ons vertrekpunt voor de reizen over het Oostwad. We starten of eindigen vaak op het meer, een schitterend natuurgebied. Soms liggen we vast aan de steiger van een eilandje, soms gaan we voor anker. Deze video is gemaakt eind augustus om half 6 ‘s ochtends. Wat een rust!

Het schip

Onze klipper is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen. Waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven.

Er zijn 5 hutten en twee douches en twee toiletten aan boord. Elke hut heeft een groot raam en een wastafel. Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten.

Brochure

Wil je alle informatie over de Go with the Flow ontdekkingsreis verzameld? Download dan de brochure.
Met leuke extra feitjes, maak kennis met de organisatoren en zie hoe de klipper er van binnen uit ziet. Ook alle praktische info over de reis vind je hier.


Reisbegeleiding

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij sprekerscoach). Ze houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. Ze vinden het leuk om in te spelen op het onverwachte en zich telkens weer te laten verrassen.

Samen met Marluz stelden zij deze ontdekkingsreis volop natuurbeleving samen. Marloes van MarLuz vaart één van de twee weken mee.

Investering

 • Prijs: € 595  (hut gedeeld met 2 of 3 personen uit hetzelfde huishouden)
  Prijs: € 675 voor een privéhut
 • De Go with the Flow ontdekkingsreis is inclusief:
  • 5 overnachtingen aan boord
  • 5 zeildagen
  • Zeilinstructie
  • Alle maaltijden: 5 x ontbijt, 5 x lunch, 4 x diner en alle tussendoortjes.

  We koken standaard vegetarisch.

  Exclusief:

  • Vervoer van en naar Lauwersoog
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Alcoholische dranken (deze mag je zelf meenemen)

   

Go with the Flow ontdekkingsreizen 2020

Ja, ik vaar mee!