Laden Rustvakanties
 • Dit rustvakantie is voorbij.
Canceled

Woestijnreis Jordanië | Wadi Rum * Petra * Dode Zee

min 4 – max 8 deelnemers | 28 maart – 4 april 2020 | taal Engels/Nederlands

Deze woestijnreis Jordanië wordt georganiseerd door in2jordan, in samenwerking met Sarah Nour van Pink Spirit Jordan en Liz Warrington.

Woestijnreis Jordanië. Ontsnap aan de sleur van het dagelijkse leven en maak een magische reis  naar de stilte en het wonderlijke van de woestijn in het zuiden van Jordanië.  Leid jezelf tot  de kern van je wezen  door de beoefening van yoga, tijdens de zonsopgang en ondergang in deze prachtige ongerepte omgeving.  Ervaar de openheid en ruimte als een kans om diezelfde stilte en uitgestrektheid in jezelf te ontdekken.

Houdingen en beweging zullen worden verkend vanuit een structurele benadering als ook vanuit het subtiele lichaam aan de rand van sensatie en perceptie, met ademwerk, meditatie en filosofie. Je krijgt de unieke kans om zowel Vinyasa flow als Scaravelli-geïnspireerde yogasessies van Sandra en Liz te ervaren. Het vergroten van je bewustzijn en het integreren van meer van jezelf wordt zachtjes ondersteund door de interactie met paarden. Ze weerspiegelen onze staat van zijn in het moment. Ze nodigen ons uit om in het nu aanwezig te zijn om beperkende overtuigingen te transformeren en de moed te vinden om ons volste potentieel te benutten.

 Je leert om jezelf te openen voor aarding en avontuur, lichtheid en creativiteit, uitbreiding en vreugde, met liefde ondersteund door zowel Sandra en Liz.  Zij hebben beiden tientallen jaren ervaring in het begeleiden van groepen naar transformatie,  genezing en loslaten van datgene wat niet langer nodig is.

Ahlan wa Sahlan – Welkom – Liz & Sandra

Wadi Rum – vallei van de maan

Breid je bewustzijn uit tijdens de prachtige woestijnreis Jordanië. Maak verbinding met de wijsheid van het vuur, de sterren, de wind, de vogels en de paarden. Luister naar de gefluister van je ziel en wees geïnspireerd om je werkelijkheid te transformeren.

Geniet van yoga met een prachtig uitzicht op de werelderfgoedlocaties Wadi Rum en Petra, dobberen in de dode zee en laten de mineralen van het water je lichaam voeden. Slaap onder de sterren, chant in de woestijn,  reflecteren met paarden  en delen in de Heilige Cirkel. Wandel blootsvoets in de woestijn, maak verbinding met de aarde, stuur je wensen naar de sterren en maak opnieuw verbinding met je moedige hart.

“Ik ben zo dankbaar dat ik koos voor een bezoek aan Jordanië! De retreat overtrof al mijn verwachtingen. Door yoga en meditatie, woestijntochten en bergwandelingen, evenals het krachtige coaching werk met paarden, creëerde Sandra een ondersteunende omgeving waardoor ik mijn hart en geest kon openen voor genezing en transformatie. Voor mij begon de reis als een avontuur om een nieuw land te ontdekken en werd een bedevaart om mezelf te ontdekken. Ik keerde terug naar huis gevoel vredig, sterk en geïnspireerd, met nieuwe vrienden en nieuwe energie. Ik beveel Sandra en haar retreats ten zeerste aan. ”
Christina M., Zwitserland
Ja, ik wil meer informatie over deze rustvakantie

Sandra Jelly

Sandra Jelly is een kunstenaar, sociaal ondernemer, gecertificeerde yogaleraar en systemische coach met paarden. Ze begon yoga te ontdekken in 2001 in Amsterdam. In 2009, na haar innerlijke wens om haar passies voor de kunsten en paarden te leven, pakte ze haar borstels en yogamat, zette haar paarden laarzen aan en kwam voor een sabbatical naar Petra, Jordanië. Toen haar paard zwanger werd zonder haar toestemming besloot ze te blijven en de paarden haar weg te laten leiden.

Het was het begin van haar avontuur van het ontdekken en uitdrukken van zichzelf op de meest authentieke manier.

Een kudde van vier Arabische paarden verwelkomt u in de woestijn van Wadi Rum. De leidende merrie is de 15 jaar oude, gevoelige & zorgzame Gamar. Gamar betekent volle maan. Ze is ook de moeder van Nour, Remaz en Zahir. Nour is een 8-jarige ruin en de speelse en dominante kracht van de kudde. Nour betekent licht. Remaz is een 6 jaar oude merrie en ze is een verstandige, onafhankelijke, wilde en vrije geest. Remaz betekent schittering. Zahir is een jonge, 2,5 jaar oude Ruin, hij is een zachtaardige en kalme ziel en de baby van de kudde. Zahir betekent magie.

Naast de paarden zal haar bedoeïenen hond Alouisa je inspireren met haar vreugde voor het leven.

Liz Warrington

Liz werd opgeleid als yogadocent in 1995 en was een langdurig student van Vanda Scaravelli (1908-1999), het meest bekend vanwege haar boek Awakening the spine.

Ze heeft een breed scala aan yoga onderwijservaring, aan de zeer jonge, adolescenten, jongeren met speciale behoeften, trainee leraren, leraren, individuen en groepen, door de jaren heen regelmatig leidende weekends en week retraites in prachtige plaatsen in de wereld.

Liz leert een zachte maar dynamische, hands-on benadering van de asanas, en moedigt een innerlijke luisterend oor aan om u te helpen met uw lichaam mee te gaan. Alle ervaringsniveaus zijn welkom.  Ze is al 25 jaar aan het lesgeven, natuurlijk aangetrokken tot plaatsen waar het gevoel en de frequentie ondersteunend zijn aan de praktijk.

Ze heeft een BA in geesteswetenschappen, een MA in Toegepaste taal studies en is een geaccrediteerde Cranio-sacral Practitioner, evenals moeder van een tweeling, en meest recente nieuws is dat ze eigenaar is geworden van een 8 maanden oude reddingshond.

“Create a life that is self sustaining: visualize your dreams * breath in life * share from the heart and let life reflect your beauty.” – Sarah Nour

Programma Desert Blossom Tribe/ woestijnreis Jordanië

Dag 1, zaterdag:  Madaba  
Afhankelijk  van je   aankomsttijd   kun je  kiezen  uit  de  volgende  optionele  activiteiten:  bezoek  een  vrouwen  coöperatie  in Irak al  Amir  of  de  indrukwekkende  ruïnes  van  Jerash  en/of  bezoek de goed  onderhouden  mozaïeken van Madaba. Overnachting  in een 3 * hotel in  Madaba.

Dag 2, zondag: Dana & Wadi Rum      
na het ontbijt reis je naar het zuiden voor onze  desert escape  in Wadi Rum. Onderweg zul je genieten van een wandeling in Dana met een prachtig uitzicht in Wadi Araba. Na de lunch ga je verder naar je kamp in Wadi Rum , waar  je  bedoeïenengids op je wacht met  zoete thee. Ga zitten en bereid je voor op Sunset yoga. Vernieuw en geniet van het diner.

We verzamelen om te chanten richting de de rotsen om de wijsheid van je hart aan te roepen om je te begeleiden tijdens deze reis.

Slapen in  bedoeïenenkamp  met  gedeelde  faciliteiten.

Dag 3, maandag: Wadi Rum
we beginnen de dag met een yogasessie om de wervelkolom wakker te schudden, de geest te kalmeren en het bewustzijn in het hart te centreren. Na het ontbijt hebben we  een kleine transfer  naar  de  stal  van Sandra voor  een Horse  Soul  sessie. Deze ochtend gebruiken we om te communiceren met de paarden in de paddock, om erachter te komen wat ze ons spiegelen. We verbinden ons met ons authentieke zelf om inspiratie en moed te vinden om acties in  lijn  met  ons hart en geest te nemen.

We genieten van een lunchbuffet in Sun City en vertrekken per kameel om de woestijn te ervaren als een nomade. Later verzamelen we in de cirkel voor een meditatie en meditatieve wandeling. We eindigen de dag met een yogasessie bij zonsondergang in het zand van Wadi Rum. Diner en overnachting in ons  privékamp  onder de sterren. ‘s Avonds verzamelen we rond het veer met thee en het delen van verhalen.

Dag 4, dinsdag: Wadi Rum

We starten de dag met yoga in de ochtend en ontbijten in stilte. We verkennen het gebied met een meditatieve schatwandeling en bedenken welke overtuigingen  klaar zijn om die avond in het vuur te worden vrijgelaten. We delen in de cirkel, met aansluitend  lunch en tijd  om te ontspannen, te dwalen of creatieft te zijn. Tijdens zonsondergang een tweede yogasessie. Na  een traditioneel  bedoeïenendiner  creëren  we  een heilige ruimte voor onze vuurceremonie. We laten onze beperkende overtuigingen los en sturen onze wensen  naar de sterren. We slapen onder de sterrenhemel.

Dag 5: woensdag, Little Petra 

We starten de dag met een yogasessie om de  benen te activeren ter voorbereiding van onze verkenning van Petra. Na het ontbijt, reizen we naar Little Petra gebracht voor een heerlijke lunch. Daarna  zullen we Little Petra bezoeken -een kleine maar indrukwekkende Wadi of vallei – met een  gevoel  van dingen die kunnen ontstaan.

We  lopen naar ons kamp voor  zonsondergang  yoga. Diner & ‘s nachts in een bedoeïenenkamp in Little Petra.

Dag 6, donderdag, Petra
Yoga om onze wervelkolom te ontwaken en daarna een ontbijt dat geschikt is voor ontdekkingsreizigers. Onze lokale gids ontmoet ons in het kamp om Petra te betreden via de weinig bekende ingang van het klooster. We beginnen met een korte transfer en vervolgens een wandeling die begint met gloeiende land, dan contouren rond de bergen met prachtig uitzicht op de Wadi Araba woestijn en uiteindelijk leidt onze tocht ons tot het meest ontzagwekkende monument van Petra, het klooster. Een pauze voor een picknicklunch & meditatie. We gaan door naar de Colonnade straat en bekijken de koninklijke graven, het theater en natuurlijk de schatkist. We zullen deze ongelooflijke plek verlaten door de serene, hoog ommuurde en kleurrijke siq en stoppen bij de Cave Bar voor een drankje. Transfer naar ons kamp en tijd om op te frissen. Diner en een sluitende chakrameditatie.

“Not enough words to describe the experience I had with Sandra in Little Petra.It was such a special retreat! A combination of full immersion in the local culture, sunset and sunrise yoga on the rocks, intended and unintended coaching sessions, hiking in the amazing surroundings,and lots of laughter. In the end I stayed longer in Little Petra because it felt so good. The connection I felt during the retreat was exactly what I needed. Sandra is a lovely woman with an open heart and lots of personal attention to give. She easily combines her yoga lessons with her passion for horses. The horse session went straight to the core and now, months later, I still feel its insightful effects. Sandra is very flexible and easy-going, and will do everything in her power to make your stay as memorable and comfortable as possible. It surely was a week of connection and adventure!” – Sonja from Amsterdam

Dag 7: vrijdag, Dode zee | Madaba

Na onze ochtendyoga en ontbijt, gaan op weg voor een adembenemende transfer naar de Dode Zee. We genieten van een heerlijke modder & floating sessie. Er staat een lunch klaar, je kunt ontspannen in de infinity pool en je ervaringen van de reis helemaal in je op laten nemen. Het diner vindt plaats bij een lokale familie in Madaba, waar je in een 3-sterrenhotel overnacht.

Zen bij de Dode Zee

Dag 8: Madaba – Luchthaven 

Vandaag alweer het einde van woestijnreis Jordanië. Privévervoer naar de luchthaven Queen Alia in Amman.

Investering woestijnreis Jordanië

De kosten voor dit programma zijn +- 1159 JOD tot 31 december 2019, daarna geldt een prijs van 1259 JOD.*
De daadwerkelijke prijs is afhankelijk van de wisselkoers.

* prijswijzigingen onder voorbehoud

Inclusief

 • Alle overdrachten die in het programma worden beschreven
 • Overnachting in 3 * accommodaties, kamperen buiten in een bedoeïenenkamp
 • Begeleide wandeling & lunchbox in het natuurreservaat Dana
 • 9 yogasessies op indrukwekkende locaties.
 • 1 paard & ziel sessie (www.pinkspiritjordan.com)
 • Begeleide wandeling via de achterdeur naar Petra
 • Entree & lunch aan de dode zee
 • Lokaal familie diner in Madaba
 • Volpension, met uitzondering van frisdranken

Exclusief:

 • Vliegticket naar Amman (Jordanië)
 • Reisverzekering
 • Visum voor Jordanië en toegangstickets (Jordan Pass www. Jordanpass.com)
 • Persoonlijke uitgaven en drankjesOptioneel:
 • Thaise massage
 • Kameelrit
 • Cranio-sacraal sessie
“A wonderful stay in a beautiful setting where I experienced a sense of serenity, trust and love.The horses mirrored my behavior and showed me what I needed. I gained insights and a feeling of peace that is still with me, even while back in my hectic life at home. Many thanks for Sandra and her team”

– Anja from the Netherlands

Genoemd in National Geographic en de UK Telegraph als één van de 10 beste pekken ter wereld om de stilte te ervaren in 2018

Aanmelding

Vraag meer informatie of meld je aan!