Laden Rustvakanties
  • Dit rustvakantie is voorbij.

Het oogstseizoen van de appels en peren is aangebroken. In september en oktober wordt het fruit van de boomgaarden van het Utrechts Landschap geoogst. Op 24 september en 22 oktober is er de mogelijkheid voor een selecte groep mensen om het oogsten van de appels mee te maken.

Begeleiding Hoogstambrigade

Onder begeleiding van de Hoogstambrigade Krommerijnstreek mag je zelf de appels en/of peren plukken die gerijpt zijn op deze bijzondere plek. De Hoogstambrigade deelt graag hun kennis over de teelt en het onderhoud van een hoogstamboomgaard met je. Je leert over de snoei en bloei van de bomen en over de bijzondere oude rassen van fruitbomen die groeien op het landgoed.

High-Tea

Na het plukken begeven we ons naar het Landhuis van Oostbroek, waar er een High-tea op ons staat te wachten. Samen met de andere gasten doe je je tegoed aan heerlijke thee en lekkere versnaperingen.

Programma

10.00 uur Inloop met koffie/thee bij het winkeltje van Oostbroek
10.30 uur Rondleiding door de boomgaard met uitleg over snoei en bloei door de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek
11.00 uur Zelf plukken onder begeleiding van de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek
12.30 uur High-tea in het landhuis Oostbroek
14.30 uur Afsluiting

Investering

De bijdrage voor deze dag bedraagt € 47,- per persoon, dit is inclusief:
– Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
– Rondleiding en plukken
– High-tea
– Iets lekkers om mee naar huis te nemen

Locatie

Landgoed Oostbroek van het Utrechts Landschap vormt een oase aan rust tussen de drukte van de A28 en het UMC Utrecht. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van alledag. Het landgoed wordt met name bezocht door mensen die een korte wandeling willen maken of picknicken in het gras. Het landgoed kent een lange historie, dit is te zien aan de parkachtige inrichting, dikke oude bomen en het statige landhuis. Op het landgoed is een winkeltje aanwezig waar tal van natuurlijke producten te koop zijn. Dit winkeltje wordt gerund door vrijwilligers, die met je met liefde helpen.

Route

Er zijn voldoende parkeerplekken naast het winkeltje of iets verderop aan de parkeerplaats links voor het landhuis. Het landgoed is ook bereikbaar met bus 28 (+- 30 minuten) vanaf Utrecht Centraal, halte Wilhelmina Kinderziekenhuis, daarna is het nog 650 meter lopen. Een goed alternatief is de OV-fiets.

Mijn man en ik werken veel op kantoor, hebben drukke banen en en reizen door het land met de auto, dus was het fijn om buiten te zijn en in een zeer ontspannen sfeer in de natuur bezig te zijn. Als je wilde kon je de hele tijd door plukken maar men mocht het tempo zelf bepalen en dat gaf ons wel de ruimte om ons te ontspannen, zeker in het weekend hebben we dit hard nodig.- Ansa-

Aanmelding

Meld je aan voor de Plukdag van jouw keuze. Er is plek voor maximaal 24 personen per dag. Dus wees er snel bij. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en instructies voor betaling.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Ja, ik schrijf me in voor de plukdag van:
Plukdag 24 septemberPlukdag 22 oktober

Eventuele bijzonderheden of gegevens extra personen (naam en e-mailadres)

Door het inzenden ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van MarLuz