Je droomt dat je heerlijk in een hangmat ligt te luieren…. Zwoel briesje, koud drankje in de hand… Maar dan rinkelt je wekker. Aaahh! Tijd om terug te keren naar de routine van iedere dag. Opstaan, aankleden, ontbijten, eventueel de kids droppen, en al dan niet in de file naar je werk. Als je op je werk komt vragen je collega’s nog verstrooid: “En, hoe heb je het gehad?” maar na een koffie pauze is het echt tijd om je mailbox te openen. Stop! En lees eerst verder. Hoe zorg jij er voor dat je jouw vakantiegevoel nog wat langer vast kan houden dan dit moment?

De volgende 6 manieren kun je gebruiken om je vakantiegevoel vast te houden en het gevoel van stress en sleur zo lang mogelijk uit te stellen. Tot de kerst misschien :-)?

  1. Check je social media, nieuws en email op vaste momenten per dag.Liefst zelfs maar 1 keer per dag, en zeker niet vlak voor het slapen gaan. Ik weet niet wat jouw ervaring is, maar zelf word ik erg onrustig van alle nieuwe berichten en onnodige informatie. Doseren werkt goed enne…. mis je iets? Ik denk dat het wel meevalt. Probeer maar eens uit.
  2. Zet werkzaamheden uit in de tijd.Plan blokken in je agenda wanneer je wat gaat oppakken. Je hoeft niet in 1 x alle mail te beantwoorden en je achterstand weg te werken. Hiermee kun je een gevoel van stress en werkdruk voorkomen of verminderen. Bijkomend voordeel is dat je op tijd naar huis kunt en nog net dat avondzonnetje mee kunt pikken.
  3. Houd een weekje vrij van sociale verplichtingen.Weer terug in de routine komen kost energie, omdat je nu je vakantieritme gewend bent. Zorg dat je buiten je werk om tijd voor jezelf hebt. Lekker sporten, of andere dingen doen waar je energie van krijgt.
  4. Zorg voor tastbare herinneringen aan je vakantie.Een souvenir op je nachtkastje, die mooie foto meteen even laten uitvergroten. Zo wordt je vaak herinnerd aan die mooie vakantie, wat je een fijn gevoel geeft.
  5. Doe de dingen die je op vakantie miste.Eet die boterham met pindakaas, kijk lekker een aflevering van je favoriete serie, of stap op je Hollandse fiets voor een rondje.
  6. Ruim je huis op.Veel rommel zorgt voor onnodige prikkels. Dus als je toch al je vakantiewasjes aan het doen bent, pak meteen even door. Minimalisme rules. Daarover binnenkort meer.

Deze gastblog voor MarLuz wordt je aangeboden door Competencer. Wij van Competencer wensen jou een nog lang en gelukkig vakantiegevoel!

Beter in je vel zitten? Meer you-time? Beter presteren op je werk? Welkom bij Competencer! Inspiratie en tips om jouw doelen te verwezenlijken. Zelf, of met hulp van een online coach. Bezoek ons op www.competencer.nl en ontdek hoe wij jou kunnen helpen je beste zelf te ontdekken. Of volg ons via Facebook of Instagram.